Menuja e dites


Sot ma paska qejfi me ngrene ne menyre tradicionale ndaj po ja fus me nje groshe:), tarator dhe ide per fruta.Vertet shume e ditur dhe e perdorur ehte grosha per shqiptaret por ama edhe menyrat e pergatitjes se saj jane te ndryshe.Dikush e do te holle,dikush te trashe ,dikush me mish,dikush me spec,ketu e bejne dhe me pasterma dhe ne mjaft menyra te tjera qe mua nuk me vijne nder mend he per he.Nese do te pyetesha une, do te thoja se me pelqen grosha e trashe.Per ata qe nuk dine ta gatuajne groshen ja dhe nje recete e thjeshte:

Per 4-5 veta

300 gr fasule

1 qepe e madhe

2 domate

1 luge salce domateje

6 luge gjelle vaj /ose vaj ulliri

uje me sy

2 luge çaji kripe

Vijini fasulet te ziejne.Pasi te zien nderrojani ujin dhe vijini te zihen serish ne zjarr te ulet.Nga ana tjeter pritini qepet dhe domatet si per gjelle dhe shtojini keto te fundit siper fasuleve duke shtuar dhe vajin,salcen.Me tej lijeni te zihet ne zjarr te ulet duke ja shtuar ujin fasuleve nese kane nevoje.Ne fund fare shtojini dhe kripen (jo qe ne fillim se ngadaleson zierjen e fasuleve).

Per taratorin ju duhen:

1 kastravec i grire ne rende

200 gr kos

nje luge embelsire nenexhik

1 luge vaj ulliri

2 thelbinj te grire hudhrash

pakez borzilok i grire

Te tera asortimentet perzihen me njera tjetren dhe taratorin e keni gati.Ju befshin mire.

Per fruta une sot zgjodha idet te cilat mund ti gjeni ne kete kohe fare lehte.Ju befshin mire te gjitha!

Categories: food, life style, mediterranean, photography, traditional | 14 Comments

Post navigation

14 thoughts on “Menuja e dites

  1. Nigjo, fasulja eshte gjelle e fisme. Une akoma nuk e di pse i ka dale nami i keq ne shqiperi si gjelle pabuksish. Ne Meksike gatuhen fasulet sic i gatujme neve, dmth sic me pelqejne mua, te trash. dhe nuk ka gje me te shijshme se burrito me fasule dhe djath. Vete se te bie ne stomak ajo si bombe dhe per 2 ore sa te treten fasulet ti je KO.

    Tani, neve e kemi cuar artin e gatimit te fasules nje cik me tutje se ata.

  2. ta mbeshtes:)

  3. edhe unë jua mbështes. 🙂

    Unë ngordh për groshë, po ha shumë rrallë se duan kohë të zihen. Këta këndej i lënë në ujë gjithë natën, gjë që e shkurton kohën e pritjes. Dhe po t’i hedhësh pak uthull molle para se ta servirësh, eleminon dhe efektet anësore të pakëndshme (e dini vetë ju).

    Dhe thënia e rradhës nga një shoku im anonim: shqiptarët i presin groshët gjithë ditën deri sa të zihen, po s’i presin dot pesë minuta sa të ftohen. 😀

  4. te keqen e vakit e dashur. Ketu une i bej me 0 luge vaj, pastaj sigurisht qe ve ndonje salçiçe te majme / dhjamur. Do shkruaj per groshet franceze se nuk jane keq.

  5. akull flm per ate punen e uthulles ,nuk e dija.sa e forte ajo shprehja e shokut tend;)))
    me qe ra llafi edhe ketu i lene tere naten..po i bere ne presion nuk merr aq shume kohe ne fakt.

    tena:na shkruaj se na bere kurioze;)

  6. Arben Tragaj

    Mirmbrema te pata shkruajtur per ate lulen jeshile ti e kishe shkruajtur Anglisht dhe latinisht (Purslane)qe ne Shqip quhet Mullaga (Portulaga)

    Te Pershendes

  7. Arben Tragaj

    Ha, se harova qe mos te lodhesh per ta gjetur, eshte ke Category Veggie

  8. flm Arben;)

  9. *qit lugen nga brezi dhe ulet ne tavoline..

    tu boft dita 1000 mi goc se na solle stomakun ne ven..

  10. 🙂 flm ty Bledi:)

  11. PAO

    PLEASE PLEASE!!! I WOULD LOVE TO HAVE THESE RECEIPTS IN ENGLISH PLEASE IF SOMEBODY CAN TRANSLATE IT FOR ME I WOULD APRECIATTE THANKS SO MUCH

    • dear Paola i have 2 or 3 recipes in english up to now.if i find time i’ll do it for others as well:)
      thanks for your interest.
      best

  12. L Williams

    I would love the bean recipe translated. they are DELICIOUS!!!! as is most food from there. Is the hot chocolate from the coffee shop…I can’t remember the name now, but the hot chocolate was like hot pudding in a cup! 🙂

    • For 4-5 people

      300 gr beans

      1 large onion

      2 tomatoes

      1 tablespoon tomato souce

      6 tablespoon oil / or olive oil

      water (in the amount needed.you can just decide on this)

      2 teaspoon salt

      Put the beans to be boiled.After they are boiled change their water and put them to be cooked again not in a high temperature.On the other hand chop tomatoes and onions and add them to the beans altogether with the oil and tomato sauce.You can add more water if needed.In the end remember to add the salt.
      Have a nice meal;)
      thanks

Leave a reply to yummania Cancel reply

Create a free website or blog at WordPress.com.