Sanduiç qofte me mëndërz, perime me salce domateje/ Sandwich mint meatballs with veggies & tomato sauce


303561_420836814615900_1014460486_n

Qoftet u bene si zakonisht por kete here ju shtua mëndërz me me shumice.Ishte shume interesant dhe rrites shijeje domonimi i saj tek qoftet.Pervec kesaj beme nje si tip sanduici duke I futur qoftet midis domatesh dhe kungujsh e specash.Mund te them me plot gojen se ja rriti shume lezetin.
Pervec kesaj u pergatit dhe salce domateje e cila u shtura ne tepsi perpara se te viheshin qoftet.
Per ju qe doni te dini receten e shumeditur te qofteve po e jap dhe njehere:
400 gr mish i grire
2 qepe
nje tufe majdanoz
nje veze
pak buke bajate ose miell galete
kripe ,piper i zi
mëndërz

Pritini qepet holle, pritni dhe majdanozin.Copetojeni buken ne copa shume te vogla.Perzijini te gjitha asortimentet se bashku.Krijoni format e qofteve.
Per te krijuar sanduicin me perime perdora 2 domate, 1 kungull dhe 2 speca.Pritini domatet dhe kungujt ne forme rrethore.Pritini dhe specat holle.Vendosni nje domate poshte dhe siper qoften, lart kungullin,specin e pak domate sic e shihni ne figure.

562603_420836757949239_1304922397_n

Per te pergatitur salcen e domates mund te perdorni dhe domate te fresketa te copetuara ne mikser (kjo eshte me e mira) , ose salce domateje te gatshme te holluar pak me uje me pare.
Vendosini te piqen ne furren e ngrohur me pare ne 200 ° C.
Ju befte mire!

English version:
Sandwich meatballs with mint, vegetables & tomato sauce

400 gr minced meat
2 onions
a bunch of parsley
an egg
slightly stale bread or rusk flour
salt, black pepper
mint

Thin chop the onions and parsley. Crumble the bread .To make sandwiches with vegetables I used 2 tomatoes, 1 zucchini and 2 peppers .Cut the tomatoes and zucchini in circular shapes. Cut the pepper in thin pieces. Place the tomatoes under the meatball and the zucchini , pepper and a small tomato piece over them.
For the tomato sauce you can use fresh tomatoes or ready made tomato sauce. Put the meatballs in the preheated oven and let them under 200 ° C until they are ready.
Bon Appétit

577040_420836791282569_134216159_n

Advertisements
Categories: creative, food, meatballs, mediterranean, photography, recipes-in-english | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: