Çorba e Gulashit


Une per here te pare pata rastin ta provoja ne Austri kete çorbe mjaft te famshme me origjine hungareze.Megjithse turqit thojne se kjo çorbe ka egzistuar qe ne kohen e jeniçereve , dhe atehere ka pasur emrin “kul ashi” qe e perkthyer nga turqishtja dmth : gjelle per roberit e Zotit.

Nje recete per pergatitjen e gulashit eshte kjo:

  • 1 kg mish vici I prere ne forme kubike
  • 200 gr salce domateje
  • 400 ml uje
  • 2 thelbinj hudhrash te grira holle.
  • 5 luge gjelle vaj
  • 2 qepe te medha te grire holle
  • 1,5 luge piper i kuq
  • 2 luge kripe
  • 1 luge ereza me kripe
  • 1 luge piper i zi

Vijeni vajin te skuqet ne nje tenxhere te madhe dhe skuqni aty qepet deri sa te marrin ngjyre te kuqerremte.Me tej hiqini ato nga tenxherja.Ne nje tas perzini piperin e kuq, piperin e zi dhe kripen.Me tej perzini mishin me to.Vijeni me tej mishin te skuqet ne tenxheren ku me pare skuqet qepen.Pastaj shtoni serish qepet ne tenxhere dhe hidhni dhe salcen e domateve, hudhren, ujin si dhe nje luge me ereza te kriposura.[une perdora vegeta].

Lijeni te zihet ne zjarr te ulet deri sa mishi te jete zbutur mire.

Ju befte mire!

Categories: photography, soup, spices | Tags: , | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: