Japrak me spinaq


Photobucket

Ne pergatitjen e japrakut me spinaq (ne versionin krejtesisht vegjetarian:) u perdoren keto barishtet si dhe qepe te njoma dhe ne vend te gjetheve te rrushit gjethet e spinaqit.
Me gjethet e spinaqit eshte pak me e veshtire te behen japraket pasi jane me te buta se ato te rrushit por sidoqofte nuk eshte e pamundur.

Per pergatitjen e japrakut u perdoren:

1 kg spinaq me gjethe te medha.
1 kg perzierje barishtesh dhe qepesh te fresketa , te grira imet.
nje filxhan oriz
kripe, piper
vaj ulliri sipas deshires
uje

Barishteve te harxhit te japrakut dhe orizit i jepet nje vale me pak uje.Ne te hidhni dhe pak vaj ulliri, kripen dhe piperin e zi.
Edhe gjetheve te spinaqit hidhini pak uje te vluar siper sa per ti zbutur, me tej mbushini me harxhin qe pergatitem me pare.Vijini te gjitha ne presion (ose tenxhere tjeter nuk eshte e thene te jete presion, ai thjesht e pakeson kohen e pergatitjes) ku do te shtoni dhe pak uje dhe pak vaj ulliri dhe lijini dhe nje cope here ne zjarr.

Servireni me feta limoni siper dhe me kos.
Ju befte mire!

Categories: food, photography, traditional, veggie | 2 Comments

Post navigation

2 thoughts on “Japrak me spinaq

  1. ballakume elbasani

    nje alternative per te mos bere u bere hajdute-gjethe-rrushi ose per te mos harxhuar frymen me katunarin gjerman se per çfare duhet gjethet e rrushit🙂 Thnx, En

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: