Qull me arra


Photobucket

Qulli me arra ose sic quhet ndryshe dhe fergese me arra (nuk e di sepse), eshte nje supe e kendshme dhe mjaft e lehte ne gatim.
Per pergatitjen e qullit per dy persona duhen:

2 luge miell
2 kofsha pule te ziera
3-4 thelbinj hudhre te shtypura
250 gr arra te shtypura
1 luge plot me gjalpe
kripe, piper
1/2 liter leng mishi pule

Ne nje tigan vihet te shkrihet gjalpi dhe me vone hidhet mielli te cilin e perziejme deri sa te marre neje ngjyre te kuqeremte.Me tej shtojme lengun e pules dhe e perziejme mire ne menyre qe mielli mos krijoje kokrriza.Me tej shtojme arrat, hudhrat e shtypura, kofshat e pules, kripen , piperin dhe e leme dhe nja 2-3 minuta.
Qulli eshte gati per tu sherbyer.
Ju befte mire!

Categories: chicken, food, photography, soup, traditional | 6 Comments

Post navigation

6 thoughts on “Qull me arra

  1. I wish I could read the name of this, but the photo looks SO delicious!

  2. Recete e mrekullueshme!
    Come check my new recipe!

    xoxo Kiki

  3. flm Kiki

  4. Kete recete e kane pergatitur gjyshet e mia (nga Berati), por sasia e miellit ishte me e madhe dhe perzierja mpiksej ne pjate. Pjesa e pules sperkatej me gjalp te skuqur dhe piper te kuq. Ne e quajme hudher me arre (ndoshta kjo forme pergatitjeje e ka me teper trajten e fergeses). Nice blog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: