Çëllbër


Photobucket

Photobucket

Çëllbër eshte veza e `skuqur` ne uje te zier.E perdorur qe ne shekullin e 15te ne Perandorine Osmane ajo e ruan ende pelqimin e saj ne kuzhinen turke.
Personalisht mendoj se eshte nje menyre shume e mire gatimi e vezes pasi eshte shume me e shendetshme.
Per per dy persona ju duhen:

Photobucket

2 veze
300 ml kos
3 thelbinj hudhra
pak vaj ulliri (origjinali eshte gjalpe por une perdora vaj ulliri per ta bere edhe me te shendetshme)
piper i kuq
uje i zier

Photobucket

Zihet uji dhe hidhet veza ne tenxhere.Lijeni ashtu sa ta shihni se eshte gati.Me tej nxirreni dhe futeni ne tasin me kos ku keni hedhur dhe hudhrat e grira.
Veproni njesoj me dy vezet.
Ne nje tigan te vogel skuqni vajin e ullirit dhe shtojini dhe piperin e kuq .Kaverdisini per pak caste.Pastaj hidheni ne tasin ku eshte kosi me hudhra dhe vezet.

Sipas deshires mund te shtoni dhe kripe dhe nenexhik(mente).
Ju befte mire!

Photobucket

Categories: flash, photography | 2 Comments

Post navigation

2 thoughts on “Çëllbër

  1. Ke te drejte pak a shume eshte e njejta gje, veçse chef-at i hedhin uthull vere dhe e bejne vorbull ujin ne menyre qe e bardha te mos prishet e ta mbeshtjelle krejt te verdhen. Mesa di une eshte recete franceze por me ate shek. e 15 po me vure ne dyshime…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: