Presh me portokall


IMG_1843

Kete recete interesante e morra duke ndjekur (http://www.oktayustam.com), nje shef kuzhine turk.Une i modifikova disi dozat e yndyres se turqit jane me doreleshuar ne ate drejtim:)
Pergatitja eshte shume e thjeshte.

IMG_1832

Per gjellen me presh me portokall perdora :

1 kg presh
3 karrota
1 qepe te madhe te kuqe(mund te perdorni dhe qepe te tjera nuk ka rendesi)
lengun e 2 portokalleve te medhenj
3 luge oriz
100 gr uje
1 filxhan kafeje vaj ulliri
kripe
piper i zi

IMG_1830

Preshi pritet ne forme rrethore.Priten qepet si per gjelle, dhe karrotat ne forme rrethore.
Se pari vijini qepet dhe karrotat te skuqen per pa kohe.
Me vone shtoni preshet dhe lijini pak duke i perzier qe te skuqen dhe ato pak.(une nuk i lashe me shume se 5 minuta)
Me tej shtoni dhe lengun e potokallit dhe orizin (te cilin do ta keni lare me pare ) lijeni te zihet vete ne zjarr jo te larte.
Pak me vone shtoni dhe goten e ujit.
Lijeni ashtu sa te behen te gjitha perimet dhe nga fundi shtoni kripen dhe piperin.

Servireni te ngrohte.
Ju befte mire!

Categories: mediterranean, photography, turkish cuisine, veggie | 2 Comments

Post navigation

2 thoughts on “Presh me portokall

  1. Ballakume Elbasani

    Per receten nuk jap opinione pa e provuar por te komplimentoj per fotot. Me te vertete shume te bukura. Gezuar festat!
    Ballakumja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: