Tave jufkash me pelerine speci te kuq


Clipboard

Jufkat jane nje ushqim shume i kendshem mendoj une se paku:) Ato jane aq te shijshme saqe mund te hahen edhe ashtu sade pa i perzire me dicka.
Por meqenese perhere me pelqen te provoj gjera te reja mendova ti perzij kete here ne kete menyre:)

Clipboard2

Per pergatitjen e ketyre jufkave perdora:

2 kunguj te mesem
1 qepe te mesme
3 speca te kuq
kripe,piper i zi
shume pak vaj ulliri
jufka (une perdora nje gjysem pakete)
gjalpe per jufkat

Priten qepet dhe kungujt ne copa te vogla.Me tej vijini ne zgare ku keni vene pak vaj ulliri dhe piqini.
Specat e kuq pritini per se gjati me dysh ose me tresh.Me tej vijini dhe ato te piqen ne zgare.
Pergatisni dhe jufkat duke ju shtuar dhe kripen e piperin e zi ne fund.

IMG_0582

Pasi te mbaroni me te gjitha perzijini jufkat dhe qepet e kungujt se bashku .Vijini ne nje tepsi dhe siper vini specat e kuq.Me tej piqini ne furre me 150 grade deri sa jufkat te skuqen pakez.
Ju befte mire!

Categories: brumera, food, mediterranean, veggie | 2 Comments

Post navigation

2 thoughts on “Tave jufkash me pelerine speci te kuq

  1. 'Bama

    jufka?

    • Petë brumi të gatuara zakonisht me vezë, të thara në diell dhe të copëtuara, që përgatiten si zahire për dimër; petë, petarishte, petka. Jufka me gjalpë.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: