Komposto Kumbulle


6076866270_0216acb3b8_z

Ne ditet e nxehta nuk besoj se mendoni per te ngrenen me shume sesa per tu freskuar ndaj vura sot ketu receten e kompostos se kumbulles, frut shume lehte i gjendur po aq sa dhe i ushqyeshem.Shumekush prej jush jam e sigurte qe e di si ta beje , por meqe Yummania njihet per recetat e saj te thjeshta , besoj se do ti hyje ne pune dikujt qe eshte i ri ne kulinari;)
Une e pergatita komposton keshtu:
1,5 kg kumbulla
4 luge gjelle sheqer
1/2 lt uje.

Kumbullat lahen dhe hidhen ne tehxhere.I shtohet siper sheqeri (mund ta shtoni ose pakesoni sasine e sheqerit sipas deshires, me masen qe kam dhene une del dicka qe nuk eshte shume e embel por as e tharet).
Lijeni te zihen ashtu vete pasi do ta leshojne ujin e vet.Me vone mund ti shtoni dhe ujin te gjithe njehere ose pjese pjese si te doni.Pasi te kene zjere per nje kohe te gjate , kur te mendoni se kumbullat e kane leshuar esencen e tyre , hiqini nga zjarri dhe lereni komposton te ftohet.Me tej derdheni te gjithe masen ne nje tas te madh duke perdorur nje kullose.Shtypni me nje luge siper kulloses qe te ndihmoni te derdhet poshte lengu si dhe nje pjese e pulpes se frutit (me tej me nje kullose me te imet mund te ndani dhe pulpin nga lengu, une per vete i lashe bashke mendoj se kane me shume lezet keshtu).
Me tej konservojeni ate ne frigorifer dhe servireni te ftohte.
Ju befte mire!

Categories: food, fruit, healthy | Tags: | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: