Tantuni


Kokoreç

Sot do te ndaj me ju receten e tantunit , nje lloj ushqimi popullor ne Turqi.Ne fakt mendohet se eshte me prejardhje nga Turkmenistani.Ne Turqi, qyteti i mirenjohur me te eshte Mersin, ne jugperendim te Turqise.
Tantuni mund te behet me mish vici ose qingji.Dikur per te kursyer , mishi perzihej dhe me melci.Madje dikur quhej dhe si ushqim i te varferve.Por sot eshte mjaft popullor dhe ne mode.
Per te pergatitur tantunin ju duhen:

rreth 500 gr mish vici ose qingji (te prere ne copa shume te vogla
5-6 cope speca djeges ose jo djeges (sipas deshires.ne Turqi perdorin speca djeges turshi per te shoqeruar tantunin).
4 domate
kripe, valanidh (ne anglisht eshte sumac), piper i zi , piper i kuq
majdanoz,sallate jeshille, qepe te njoma
buke ose pite (sipas deshires)

Zijini si fillim copat e mishit.Ne te njejten kohe ngrohni taven , duhet te jete e njejte si ajo ne foto , ku do te hidni dhe vajin e kripen.Hidhni mishin e zier ne tave dhe skuqeni, duke i shtuar pakez uje pas pak.Kur te hidhni ujin do te krijohet avull dhe perfitoni nga ky avull dhe vijini pakez siper mishit dhe avullit copat e bukes/pites qe te zbuten dhe te marrin aromen.Me tej hiqeni mishin dhe perzijeni me jeshilleqet dhe domate e prera imet.
Mund ta shoqeroni me specat (djeges ose jo, turshi ose jo😉 dhe dhalle;)
Ju befte mire!

Categories: food, turkish cuisine | Tags: | 2 Comments

Post navigation

2 thoughts on “Tantuni

  1. edda78

    Serviret si kebabi?..dmth ne mes te pites? po pyes kot per kulture se kete lloj tave as tek IKEA s’e gjen🙂

  2. po si kebabi🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: