Kek me birre


Kete kek e provova ketu ne Danimarke ku ishte shume popullor.Ketu ky kek behej duke perdorur nje lloj birre qe quhet `birre e bardhe`.Kekun e keshillojne te shoqerohet me gjalpe.Pritet ne feta dhe lyhet me gjalpe siper .

Per pergatitjen e tij ju duhen:

1/2 filxhan gjalpe
1 1/2 filxhan sheqer
3 te verdha vezesh
1 luge caji vanilje
3 te bardha vezesh
2 1/2 filxhan miell i situr
1/4 luge caji kripe
1 filxhan birre
1/2 luge caji sode buke
1/8 luge caji krem acidi tartar

Vijeni furren te ngrohet perpara ne 175 grade C.

Perzini gjalpin e bute dhe sheqerin deri sa te krijohet nje mase e bute dhe e fryre.Shtoni te verdhat e vezeve nje pas nje duke i rrahur mire.Perzini permabjtesit e tjere te thate me birren duke nisur dhe mbaruar me permbajtesit e thate (si mielli , kripa etj).Shtoni vaniljen. Pudroseni me soden e bukes.Rrihini te bardhat e vezes dhe kremin tartar deri sa te ngrijne.Shtrojini keto te fundit me kujdes ne te gjitha drejtimet e brumit.

Lyni me yndyre nje tepsi te thelle dhe hidhni brumin aty.Lijeni te piqet ne 375 grade C per 25 minuta ose me shume sipas deshires suaj.
Ju befte mire!

shenim: receta u morr nga cooks.com

Categories: desert, food, photography, tea time | Tags: | 2 Comments

Post navigation

2 thoughts on “Kek me birre

  1. DorKaba

    Eno s’ka furre me 375 grade celcius po shiko mos eshte Fahreheit (=195 grade C)
    Kjo duket qe eshte recete belgjike se edhe embelsira eshte me birre…😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: