Çemen


Kjo lloj salce e quajtur çemen ne Turqi eshte shume popullore dhe preferohet te perdoret mengjeseve ndonese eshte aq e shijshme sa ju siguroj se mund ta kollofisni shume lehte ne cdo kohe😉
Per pergatitjen e saj ju duhen :

3 thelpinj hudhre
4 luge gjelle vaj ulliri
2 luge gjelle limon
2 luge gjelle pluhur kumin (ne anglisht cumin ose fenugreek)
2 luge gjelle salce speci te kuq
1/2 luge gjelle salce domateje
4 luge gjelle arra te shtypura
2 dege majdanozi
kripe

Per te perfituar nje mase homegjene dhe mire te perizer ju keshilloj ti vini te tera asortimentet ne mikser (pervec arrave) dhe ti perzieni mire per nje kohe te gjate.Arrat shtojani ne fund qe te mos jene fare te vogla.
Keshtu fare lehte dote perfitoni nje salce shume te kendshme per te lyer buken ne megjes .
Ju befte mire!

Categories: food, kushina aziatike, meze, traditional, turkish cuisine | Tags: , | 2 Comments

Post navigation

2 thoughts on “Çemen

  1. iren

    Presupozohet te shkosh ne pune pasi ke ngrene salce me hudher ne mengjes?!;-)
    M.gj.ate do ta provoj!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: