Kek i lagur


Kjo recete keku eshte shume popullore ne Turqi.Kisha ca kohe qe mendoja ta ndaja me ju, mirepo kisha shume receta te ndryshme rreth ketij keku.Si perfundim vendosa te zgjedh njeren😉

Ate e morra ne kete faqe (www.portakalagaci.com) , mgjth bera disa ndryshime se turqit perdorin shume sheqer dhe yndyre 😉

Per ta pergatitur kete kek ju duhen :

4 veze

100 gr sheqer

2 luge kakao

150 ml qumesht

60 ml vaj

200 gr miell

sode buke

1 pakete vanilje

1 gote leng qershie (une e perziva ca dhe me portokall, mund te perdorni dhe lengje te tjera sipas deshires)

Pergatitja :

Perzini 4 vezet me sheqerin,kakaon,vajin dhe qumeshtin.Nga ky mix lini menjane nja 100 ml ne nje gote uji.Ne pjesen qe ngelet shtoni miellin (te cilin e keni perzier me pare me soden) dhe vaniljen dhe perzijini dhe njehere.

Me tej futeni kete mase ne nje tepsi xhami te lyer me pare me pak gjalpe dhe vijeni te piqet per 45-50 minuta ne 180 gr C.

Me pas nxirreni nga furra dhe hidhni siper kekut lengun e qershive (sic ju thashe une i shtova dhe lengun e nje limoni si dhe i lashe kokrrat e qershive pasi i qe shtrydhur lengu brenda ne gote).

Lijeni 5 minuta sa te pije lengun dhe me pas hidhini dhe miksturen qe patet vene  menjane ne nje gote qe ne fillim .Kujdesuni qe te laget mire tere keku.

Me tej futeni ne furre serish dhe lijeni ta pije vete lengun pa e ndezur me furren!Une e lashe nja 15 minuta do ta shikoni qe eshte gati kur miksi qe i hodhet ne fund te rrije si i mpiksur😉

Ju befte mire!

Me tej

Categories: desert, food, fruit, kakao, turkish cuisine | 14 Comments

Post navigation

14 thoughts on “Kek i lagur

  1. sq

    Faleminderit per receten. Me pelqeu sqarimi yt: “mgjth bera disa ndryshime se turqit perdorin shume sheqer dhe yndyre “, se jemi afer veres dhe s’duhet gabuar shume.
    Shkrimet e tua, imazhet e tua me bejne te mendoj se ku e gjen gjithe kete kohe per t’i dhene publikut qe te ndjek dhe te respekton estetiken e nje mendje krijuese.

    Pune te mbare.

    • te falenderoj per konsideraten mik.sic e di e kam hobi te fotografoj cfare gatuaj dhe kur kam kohe e bej kete😉
      sa per yndyrnat dhe sheqernat te siguroj se turqit perdorin shumeeee me teper😉
      pershendetje

  2. Eni, faleminderit per komentin ne blogun tim. Kam disa minuta qe kam pare nder recetat e tua dhe duken shuuuume te mira. Te pergezoj. You’re in my blogroll. Keep it up!

  3. pershendetje ju pergzoj per receta shum tmira po na ndhimoni shum

  4. GANJA SWEDEN

    BUK ME PERIME .50 GR THARM BUKE 6 dl uj te vakt ,1lug te mesme krip ,13 dl miell special .perzihen se formohet ni brum nga kjo dhe lihen 30 minuta me ardh dhe e shtrejm peten me t/hollus 35 me 40 cm . mbushja e petes ,marrum mishin e lopes e prejm ne forma katrore 1 spec i kuq ,1 qep kepurdha vaj ulliri ,origon piper i zi,1 feferon i djegt te gjitha kto kaversisen mir ne tigan kur bohen mir e vendosum ne peten krejt dhe siper magdanos i freskt dhe mbeshtjellet ne form rrollade dhe pastaj e bojn ne form rrumbullakt dhe pjeket ne temp.225 grad afro 25 min. servohet e nxeht preferohet per festa ma teper .

  5. ganja

    SOS MISHI ME NGJYR TE KAFT . IMARRUM 50 gr margarin i shkrijna ,pastaj ja qesum 1 lug miell i fergojna derisa ta ndryshon ngjyren si ne te kaft ,pastaj ja qesum gjysm litre qumsht iperzijm ngadale pastaj biber i bardh pak ,krip ,veget sipas nevojes pastaj ja qesum 2 dcl grede apo gjalp dhe ne fund 3 pika soja .ket e pregatit shpesh esht shum imir dhe i shijshum . SOS KYRRI ME MOLLLA DHE ANANAS …..IMARUM 50 GR MARGARIN I SHKRIJNA JA QESUM 1 LUG TE KAFES KYRRI I FERGOJNA DERISA TA NDRYSHON NGJYREN E KUQRREMT PASTAJ JA QESUM 2 LUG MIELL I PERZIJM MIR NGADALE QE TE MOS JET ME KOKRRA PASTAJ JA QESUM QUMSHTIN GJYSM LITRE E ZIEJM PER 5 MINUTA I QESUM KRIP DHE KETIJ SOSI MUNDENI MEJ QIT 2 MOLLA NE RENT DHE ANANAS NE KATRORKA TE VOGLA SERVOHET ME MISH PULES … KAQ BESOJ QE ME KUPTUAT ESHT SHUM LEHT PER TA PREGATITUR KTO 2 LLOJE SOSI .RESPEKT GANJA DHE GENCI

  6. LAVDIE

    Nuk e kuptoj me lart thoni lengun e nje portokalli dhe me poshte thoni lengun e nje limoni mund te shpjegoni kete cilen nga keto te dyja perdoret ne te vertete. merci

    • ne fakt lart kam thene se kam vene portokall por mund te shtohen dhe lengje te tjera frutash.dhe une pervec portokallit kam perdorur dhe limonin.mund ti perdorni te dyja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: