Fergese me melçi


IMG_2209

Kjo lloj fergese besoj se eshte shume e dashur dhe e mirenjohur nga te tere, pasi ka qene perhere nje nga kultet e tryezave me meze.
Per pergatitjen e saj ju nevojiten:

1/2 kg melçi (pule ose viçi)
1/4 kg gjize
piper i zi
piper i kuq
vaj sipas deshires
kripe (sipas deshires)

Se pari melçite lahen mire dhe priten ne copa te vogla.Me pas vihen te zihen ne ujin e vet , ne zjarr te ulet.Si te jene zbutur ca dhe ti jete marre uji i vet, vijini ne tave dhe skuqini pakez, me tej shtoni gjizen dhe piperin e zi dhe te kuq si dhe kripe nese deshironi.
Lejini ne zjarr te ulet per disa minuta.Servireni te ngrohte.
Ju befte mire!

Advertisements
Categories: flash, food, meze, traditional | Tags: | 5 Comments

Post navigation

5 thoughts on “Fergese me melçi

  1. semi

    une e bera fergese me melci ishin shume te shijshme

  2. l

    uauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

  3. anna

    po gjizen e leshon te holluar me uje apo ashtu te trash sic eshte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: