Food Porn


Ne kete blog perveç gatimeve mendova se do qe interesante te sillja dhe fenomene apo pjese nga literatura e ushqimit.Sot psh , po flas per Food Porn nje fenomen mjaft shpesh i hasur.

Food porn eshte nje term talles  ndaj prezantimit te egzagjeruar super spektakular te ushqimit , gatimit , ngrenies ne pergjithesi neper reklama, billborde , media apo programet e gatimit.Po ashtu perdoret dhe ne rastin e ushqimeve bombastike ne kalori , ne rastin e ushqimeve egzotike te cilat hapin oreksin dhe pse jo dhe ato me efekt afrodiziak, madje dhe ne rastet kur kenaqesia qe merret nga ushqimi zmadhohet dhe paraqitet si nje zevendesues seksi .

Po ashtu edhe paraqitja e ushqimeve ,tere leng apo buleza uji hyn ne literaturen angleze te ushqimit si “food porn” .

Reklamat e ushqimit perdite e me teper po behen dhe me joshese, provokuese duke kapercyer shume limite dhe madje duke tronditur edhe grupet konservatore te shoqerise qe detyrohen te ndryshojne kanalet televizive kur keto shfaqen pasi nuk duan qe vete apo femijet e tyre te ndikohen.

Ka diçka hedoniste ne keto reklama, nga menyra sesi ato paraqiten sikur ushqimi i treguar aty eshte e vetmja gje me rendesi ne bote .

Per te pare me shume shembuj te ketij fenomeni ju ftoj te shihni keto blogje:

http://www.foodporn.com

http://www.foodporndaily.com

http://www.spittoonextra.biz

Keto jane blogje te medha prej nga ku mund te hyni dhe shihni dhe plot faqe te tjera blogjesh , me fotografi lengezuese ushqimesh:)

Advertisements
Categories: creative, food, photography | Tags: , , | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: