Makarona me salce kungulli


Dje thashe te provoja makarona me nje lloj salce te shpikur nga une dora vete;)Duke qene se me pelqejne shume ngjyrat ne gatim vendosa te provoj nje lloj salce ngjyra e se ciles nuk do te me zhgenjente:)Ndaj provova te bej salce kungulli portokalli.Nga ata kungujt qe ne Amerike perdoren rendom sidomos per Hallowen..Po jua sjell Hallowenin ne pjate qe perpara nje muaji;)

Te mirat e ketij lloj kungulli jane si vijon:ai eshte shume i pasur me beta-karoten si dhe me vitamina dhe minerale.1 kungull i tille i vogel , mbulon 25% te nevojave te beta-karotenit dhe 10% te vitamines C.Po ashtu eshte i pasur me potasium dhe fibra.Beta-karoteni njihet si luftuese e forte e kancerit.Duhanxhinjte keshillohen ta perdorin kete perime shume sidomos.Po ashtu ai ndalon forcimin e damareve te gjakut duke mbrojtur keshtu zemren.Me vitaminen C serish lufton kancerin dhe rrit fuqine e imunitetit.Teksa fara e kungullit eshte nje depo zinku dhe vajrash te patretura ku keto te fundit ndihmojne ne rastet e te semureve me prostat. (info u morr nga :http://www.resimliyemektarifleri.net/index.php?topic=7232.0) ]

Ja si i pergatita makaronat:

Per 4 persona:

1 pako makarona

1 lt uje

1/2 ose 3/4 kungulli

5 luge pana

1 luge embelsire curry

nje luge gjelle rozmarine

kripe

Se pari vijini makaronat te zihen.Une per vete nuk i ziva ne uje te zakonshem ,kete here shtova dhe rozmarine nga fundi i zierjes.Pasi te jene gati lerini makaronat mejane.

Qerroni pjesen e kungullit qe do perdorni dhe priteni ne copa jo fare te vogla.Ne nje tenxhere tjeter zini copat e kungullit.Me pas merrini dhe vijini ne mikser ku do te shtoni dhe panen,kripen dhe curry.Kremi eshte gati.Perzijeni kete me makaronat dhe pasi ti zbukuroni ato me fije rozmarine nxirrini te ngrohta per servis.

Ju befshin mire!

Categories: creative, flash, food, healthy, kitchen art, life style, mediterranean, photography, traditional, veggie | 3 Comments

Post navigation

3 thoughts on “Makarona me salce kungulli

  1. kolektiviza

    me pelqeu kjo recata jote ne perdorimin e ketij lloj kungulli me makarona. un ne fakt kam perdorur per rizoto dhe ne nje si tip llazanje. un do sugjeroja ne vend te rozemarise te perdorje sage (nuk ia di emrin ne shqip) pasi i shkon me shume embelsise se kungullit.

    pershendetje

  2. pershendetje Kolektiviza.e drejte edhe me sage shkon shume.ne fakt kane goxha ngjashmeri me rozmarinen ne shije.mua per vete te dyja me kujtojne eren e pyllit sa here i perdor.
    flm per sugjerimin..

  3. Romeo

    Pershendetje. Faqe shume interesante qe e gjeta rastesisht ne google duke kerkuar… ne pamundesi per te gjetur nje kontakt emaile ne faqe te shkruajta ketu… thjeshte doja te pyesja dicka.. ose me mire te “kerkoja” dicka.. qe ndoshta ska te bej me nje gjelle qe preferoj por me nje pune konsensusi…. thjeshte do me behesh qefi nese do me lije nje adrese emaili ku te shkruaja me sakte cfare kerkoja se skam qef te shkruaj ne publik.. ose thjeshte me nis emailin tek adresa ime romeo.dr@gmail.com­čÖé Nje si tip “bashkepunimi” do te propozoja.. po per cdo detaj te shpjegoj.. thjeshte behu e gjall ne email e urime per faqen.. dicka teper e vecante­čÖé

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: