Omlete me kerpudha, djathe dhe buke kerce


Kerpudha , nje tjeter asortiment qe nuk para e pelqej.Por i di vlerat e saj dhe mundohem ta perdor.Kete 

omleten e sajova vete, por para disa ditesh provova diku vetem kerpudha me djathe kaçkavall te bute.Me pelqyen mjaft dhe thashe, pse te mos e zhvilloj kete recete? Ndaj si perfundim krijova nje omlete.Ja dhe receta.

Per 2 persona:

10 kerpudha

2 veze

200 gr djathe kaçkavall i bute (mund te jete dietik gjithashtu)

4-5 buke te thekura te copetuara

1/2 luge gjalpe (ose margarine dietike)

piper i kuq ose i zi

kripe (nese doni)

Lajini mire kerpudhat dhe pritini ne copa mesatare.Me tej vijini ne tigan dhe lijini ne nje zjarr mesatar te zihen ne lengun e vet.Lijini keshtu nje cope here sa te zbuten pastaj shtoni gjalpin dhe perzijini me te.Nga ana tjeter grini djathin kaçkavall dhe perizjeni me dy vezet,kripen,piperin dhe me buket e thekura te copetuara.Hidhini mbi kerpudhat dhe perzijini pakez.Lijini ne zjarr mesatar per pak kohe.Servireni te nxehte.

Ju befte mire!

Categories: creative, flash, food, kitchen art, life style, mediterranean, photography, veggie | 8 Comments

Post navigation

8 thoughts on “Omlete me kerpudha, djathe dhe buke kerce

  1. emigrant

    Buke “kerce”… 😀 😀

    C’me bone me thek nja dy copa … po me djathe te bardhe dhe vaj ulliri (plus domate), kerpudhat jane gjo shume e sofistikume per mu.

    FLM, En!

  2. hahaha edhe per mua Emigrant shume te sofistikume jane;)
    i ka fal zoti domatet,vajin e ull,irit dhe djathin e bardhe:)
    cheers

  3. LAVDIE

    Nuk besoj se eshte mendim i mire qe kerpudhat te lahen pasi ju iken shija e vlerat mire eshte qe te fshihen me nje picete te paster e te lagur rekomandohet nga te gjithe shefat qe kam pare deri tani.LAVDIE.

  4. LAVDIE

    kerpudhat jane te pasura me fibra shume vitamina e minerale te rendesishme jane te varfera ne kalori por me teper mund te mesoni ne website ju falenderoj shume per te gjitha recetat kam nje pyetje me cfare mund ta zevendesojme gjizen per ne qe jetojme jashte vendit merci

    • flm Lavdie.po e di kam lexuar per vlerat e kerpudhave jane vertet shume te pasura.sa i perket gjizes ju mund ta beni dhe vete ne shtepi.ka receta te ndryshme mbase ndonjehere do te ndaj ketu receta sesi behet gjiza.nje nga menyrat qe kam degjuar eshte ti hedhesh pak limon qumeshtit te vaket dhe e len se behet vete.po ashtu nje alternative do te qe dhe cottage cheese.
      kalofshi mire.

  5. LAVDIE

    Flm shume emri juaj eshte Eni ne mos gaboj do ta provoj pra pritet qumeshti thjesht dhe i shtojme kripe ju uroj suksese dhe nje dite te mire .

    • Po Lavdie une jam Eni.nuk e kam provuar ta bej gjizen vete por e kam me te degjuar.uroj te te dale mire.
      kalofsh mire.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: