Pule me perime ne qese furre


Sot do ju jap dhe nje menyre tjeter (mbase te shumeditur) te gatimit te shpejte dhe me te shendetshem te pules.Pjekja e saj  dhe perimeve shoqeruese ne qese furre!Ju kursen juve kalorite, vajin e tepert dhe kohen!

E mire e di , qe nuk ka asigje qe nderrohet me ato patatet e pjekme me pule ne furre, por nuk duhet te jemi konservatore ne ushqim:) edhe kjo eshte shume e shijshme.

Per pergatitjen e e saj duhen:

1 pule

3 patate

1 qepe mesatare

2 speca jeshile ose te kuq

2 domate te pjekura (nese nuk e doni me shume lenge mund te mos i perdorni domatet)

1 karrote

ereza me shumice (rigon,piper i zi, rozmarine,piper i kuq, curry,cumin etj)

kripe

Pritini perimet ne forme kubash te vegjel dhe perzijini me tere erezat e lartpermendura dhe kripen.Lijini ashtu nje fare kohe derisa era e erezave te depertoje ne to.Te njejten gje bejeni dhe me pulen.

Me pas futeni pulen ne qese dhe shtoni dhe perimet rreth saj.Nuk keni nevoje te shtoni vaj,por nese doni edhe mundeni.Por nuk eshte se do ja ndjeni nevojen dhe qellimi i ketij gatimi ne qese eshte qe te mos perdoret vaj ekstra.Pasi ti keni vene te tera perimet,mbylleni qesen dhe hapni disa vrima te vogla  me gjilpere .Futeni ne furren e ngrohur pakez dhe piqeni ne 150 grade celcius ,duke e kontrolluar vazhdimisht deri sa pula te jete pjekur perfundimisht.

Ju befte mire!

Categories: chicken, creative, food, healthy, mediterranean, traditional, veggie | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: