Burani


Burania ka hyre perhere ne gjellet mia te preferuara me spinaq madje dhe e para qe kam mesuar te bej me kete perime:)

Sado qe eshte mjaft e aplikuar dhe e gatuar shume tek ne dhe megjithese jam e sigurte se shume prej jush e dine , une e gatova disi me ndryshe kete here ndaj doja ta ndaja me ju.

Per 4 porsione ju duhen:

1 kg spinaq

2 karrota

2 qepe mesatare

nje grusht sherije supe (si ato qe duken ne foto)

2 luge vaj ulliri (luge druri e kam llafin)

kripe,piper

pak vegeta

uje sipas deshires

Pritini karrotat ne forme kubike ose rretha te holle dhe zijini pakez ne fillim.Lajeni spinaqin mire dhe grijeni dhe ate holle, po ashtu dhe qepet grijini holle.

Sherijet e supes (mund te perdorni dhe oriz nuk prish pune), shpelajini mire ne uje te ngrohte qe ti iki niseshteja e tepruar.

Vini se pari qepet e grira te skuqen pakez ne tenxhere dhe me tej shtoni dhe spinaqin e karrotat , si dhe sherijet.Prisni ca deri sa spinaqi te bjere dhe mblidhet ne menyre qe ta leshoje komplet lengun e vet dhe shtojini uje me sy.

Nderkohe shtojini dhe piperin,kripen dhe vegeten dhe lijeni te zihet ne zjarr te ulet,derisa sherijet dhe karrotat te jene zier sa duhet dhe uji i tepert te jete thithur.

Opsionale: perpara servirjes mund ti hidhni dhe nje veze siper dhe ta skuqni siper spinaqit , keshtu ta hani gjellen me veze siper.

Po ashtu sipas deshires gjelles mund ti shtoni dhe salce dhe kime.

Servireni te ngrohte dhe mos harroni dhe kosin se i jep shume lezet:)

Ju befte mire!

Categories: creative, healthy, kitchen art, mediterranean, photography, traditional, veggie | 4 Comments

Post navigation

4 thoughts on “Burani

  1. Eno!
    Ta lumsha!
    Kete sherije nuk e di cfare eshte/….nga foto sikur e kam parasysh, se me duket e perdor shoqja ime arabe, po sia kam idene.
    Une e bej buranine me oriz!
    Mund ta futesh dhe ne furre ne fund fare, qe ta besh me te trashe dhe aty i hedh dhe vezet!

    ajt te befte mire!

    p.s. degjo, gargar me vodka apo raki ( jo turke) per dhimbjet e dhemballes!

  2. rrofsh yllo flori je.kam pire ilaç dhe shyqyr skma pas me shqetesime kohet e fundit.
    por do ta kem parasyh anyway..

    sherije jane ato qe perdorim per supe , lal po jo nga ato te hollat ka dhe keshtu te trasha si oriz.mua me pelqen me shume keshtu se me oriz ndaj.besoj se e gjen kollaj ne market.

    furra do provu pasi ta blej🙂 duhet me i hap ene asaj i ven ne guzhinezes time:)

  3. Alba Ullah

    Eni,

    Te rafte e mira se na torturove me keto fotot. Me kishte shku menja per bajame so I googled the word e mu hap faqja jote.
    Thashe me vete lum si ky robi qe gatuka kaq shume kur shtypa “About” thonte : This blog is Eni Turkeshi’s .

    Si lumte burri qe do te mari se do ia kenaqesh shpirtin e sidomos barkun😛

  4. Alba e dashur flm :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: