Prevede Ftoi


Sot po ju jap receten e prevedese se ftoit , te cilen mund ta perdorni si per te embeltuar gojen, po ashtu dhe mbi pasta apo embelsira te ndryshme.Mendova ta bej me ftua pasi tani ka dhe kohen.Receta dhe pergatitja eshte shume e thjeshte.

Per te pergatitur nje tas me prevede ftoi ju duhen:

1 ftua i madh

5 luge sheqer (mund te perdorni dhe sheqer kaf)

uje me sy

farat e ftoit (per ngjyre)

lengu i 1/2 limoni

Se pari hiqjani lekuren ftoit, me tej priteni ne copa te vogla. Vijeni te zihetne zjarr te ulet qe ta leshoje tere aromen .Me pas, hiqini copat e ftoit nga tenxherja dhe shtoni sheqerin,lengun e limonit dhe farat e kungullit te cilat jane te nevojshme per ti dhene ngjyre te kuqe prevedese.Perzijini te tera gjate tere kohes deri sa lengu te trashet.Me pas konservojeni ne nje tas qelqi dhe konsumojeni te ftohte.Do ju keshilloja ta shoqeroni me feta ftoi (si ne foto) nese do ta hani direkt siç eshte pasi ju vel me pak.

Ju befte mire!

Categories: breakfast, flash, food, fruit, jam | 2 Comments

Post navigation

2 thoughts on “Prevede Ftoi

  1. Salvatori

    Ftoi eshte nje frut shume i mire, i urte, eremire, por shume tekanjoz, delikat, s’duhet hedhur apo leshuar vend e pavend. Dikur, mbaj mend qe nuseve ne veri i futnin ftonj ne paje, per t’i dhene ere te mire.
    Gezuar Eni, vit te mbare.
    Salvator Qitaj.

  2. nuk e dija kete kuriozitetin mbi nuset Salvator.flm , urimet me te mira dhe per ty!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: