Fruta deti te ziera me salce pikante


Ne keto dite te ftohta , kur dimri sapo ka trokitur ne qytet mendova se nje recete e tille , qe te kujton veren dhe plazhin nuk do na vinte keq, si thoni?:)

Per 2 persona:

1/2 kg fruta deti (kembe oktapodi,kallamare,karkaleca etj)

2 luge gjelle vaj ulliri

2-3 thelbinj hudhre

per salcen:

2 domate te pjekura mesatare

pak salce speci te kuq

turmeric,coriander (me vjen keq por nuk i di ne shqip keto), piper i zi kokerr

disa gjethe dafine

kripe

uje me sy

pak djathe kaçkavall i grire per ta vene siper ne fund

Si fillim skuqni thelbinjte e hudhres ne vajin e ullirit.Ne nje tas perzini tere asortimentet e salces pikante me tej futini ne robot per ti sjelle ne nje forme homogjene.Me tej , shtojeni kete siper hudhrave te skuqura ne tigan.Shtoni gjethet e dafines.

Frutat e detit duhet te jene lare dhe pastruar mire si dhe prere ne copa te vogla.Shtojini dhe keto siper salces pikante dhe lerini te zihen ne zjarr te ulet.Pasi ti lini te skuqen pakez ne lengun e salces shtojani dhe ujin, keshtu nuk do te perdorni me shume uje se sa duhet dhe do te perfitoni trashesine e duhur.Lerini keshtu duke i kontrolluar me ngadale deri sa te zihen.

Vijini ne nje pjate si kjo ne foto dhe shtojini dhe djathin kaçkavall te grire siper.Nese deshironi qe djathi te shkrihet shpejt futeni nja 5′ ne mikrovale.Ju befte mire!

p.s: uroj t’ju ngrohe pak kjo gjelle se dielli -, tha – merre me leng keto dite:p

Categories: creative, fish, food, healthy, kitchen art, mediterranean, photography, spices | 10 Comments

Post navigation

10 thoughts on “Fruta deti te ziera me salce pikante

  1. ados

    ti fusim ne robot ???….hmmm…lavatrice…?
    megjithate bloget e kuzhines jane te preferuarat e mia…
    dankeschön madmoiselle

  2. pse u habite ados? robot guzhine e kisha lalfin:)

    vielen dank!

  3. ados

    kete them edhe une cfare eshte ky robot kuzhine..nqs e ke fjalen per mixer, atehere OK🙂

  4. Mikser Kuzhine eno, …

    cme ke kujtu fruta deti ti mu:)

  5. Salvatori

    Ne kohet e pese vjeçareve socialiste qe i jepnin vendit begati dhe mireqenie, nuk besoj se kishim shume mundesi per fruta deti, as per fruta toke apo peme. Ndoshta ndonje bregdetas mund edhe t’i provonte midhjet, arragostat, etj, perpara se te transportoheshin jashte kufijve.
    Une e pelqej kete ushqim, here pas here blej, edhe pse pak shtrenjte per xhepin tim, por eshte me te vertete kenaqesi te kesh nje vakt me te tille ushqim, te lehte, te fresket. Mos te harrojme pak vere te bardhe e cila duhet te serviret e ftohet. Dhe limon gjithashtu.

  6. Ados & K. : Thanks guys;)do ta kem parasysh:)

    Salvator: me shkrive me frutat e tokes:))

  7. uaaa, une kur shkoja nga porto romano me zinte tmerri, se ishte nje polumbar, qe na bente te hanim koce me detyrim, dhe keshtu te gjalla…

  8. hahaha paska qene i çuditshem ai..sa per POrtoromanon vdes, kam kujtime shume te bukura iknim te tere si fis nja 50 veta per fundjave ne vere.veç te shofesh fotot e atehershme, dukemi si miza nga kallaballiku i madh:)

  9. emigrant

    kto t’mira jan’ t’shkretat, por mu me duket qe kom zhvillu nji si pun’ alergjie nadj tyne edhe s’ma ma me i fut ne goje…. por s’i bo gjo, ene piktura mjafto per fakir fukarain, En-o… 🙂

  10. hahah mos vdeksh Emigranto:))ii sa kom qesh:D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: