Embelsira e trendafilit


Sot do t’ju jap serish 1 recete emlesire turke.Kjo lloj embelsire eshte shume e perhapur prej shekujsh ketu.Sidomos gjate muajit te Ramazanit edhe sot e kesaj dite preferhet shume , per shkak te te qenurit nje embelsire e lehte , e preferuar kjo pas iftarit te ngarkuar.Emrin e ka te tille pasi ne te perdoret lengu i trendafilit.

Kjo lloj embelsire ka disa menyra pergatitjeje, por ka diçka qe nuk ndryshon ne asnje nga keto menyra:

1.Qumeshti duhet te jete i vaket kur te perdoret , perndryshe çan petet.

Permbajtja per nje tepsi me embelsire trendafili:

6 peta te thata dhe te holla (mund te jene dhe katrore)

1 lt qumesht

2 1/2 gote sheqer

100 lt leng trendafili

arra dhe lajthi te grira holle

thela kivi,copa qershie apo kokrra shege per zbukurim siper

po ashtu mund ta zbukuroni dhe me flete trendafili

Se pari zini qumeshtin me sheqerin dhe me pas lijeni te ftohen deri sa te vaket. Ne tepsi vini peten e pare.Me tej , me nje luge shtroni siper petes qumeshtin me sheqer.Pasi ta keni lagur mire, hidhini siper arra dhe lajthite e grira.Vazhdoni keshtu deri ne fund te peteve.Ne fund fare pasi te keni lagur mire dhe peten e fundit me qumesht hidhni dhe lengun e trendafilit siper.Ne fund fare sperkateni serish me arra dhe lajthi dhe zbukurojeni me frutat ose petalet e trendafilit.Servireni te ftohte.

Ju befte mire!

About these ads
Categories: desert, food, fruit, kitchen art, life style, photography, tea time, traditional, turkish cuisine | 36 Comments

Post navigation

36 thoughts on “Embelsira e trendafilit

  1. qenka e thjeshte, do ta provoj. Vetem me ndihmo pak me petet; ti i blen te gatshme? Petet duhet te jene si ato te byrekut apo si te bakllavase? gjithe te mirat dhe fundjave te vizllueshme :D

  2. patjeter qe po Self se nuk kam as kohe dhe as vend me hap pete.Me mire pete bakllavaje se ato te byrekut i kane çik te trasha.Ne fakt ketu shiten pete posaçerisht per kete embelsire, por meqe nuk besoj se do ti gjeni te tilla kudo them me mire peta bakllavaje.
    flm shume dhe ja kalofsh sh.bukur dhe ti:)

  3. shum e thjesht per ta pregatitur por meqenese do ta bej dhe do ta shikoj se qfar shije ka

  4. besoj se do te pelqeje e dashur Jonida..pershendetje!

  5. shum e mir me ka pelqy aq shum

  6. flm Shkurte

  7. hej mu shum po me pelqen veq nje sen spo e kuptoj kur ta qetsh qat langin e trendafilit a haet qajo torte a edhe qato peta qysh marohen nese ban me dit.se spo tregoni bre shum kjart se mu me pelqejn shum recetat

  8. patjeter qe hahet Dina, varet nga pelqimi jot.po deshe shtoja po deshe jo.po mire eshte t’ja shtosh sepse i jep lezet;)

    nuk e kuptoj si mbarohen petat?

    pershendetje!

  9. pershendetje une si femer i adhuroj shum enbelsirat dhe do ta provoj edhe kete enbelsir drandafili kalofshi mir ju dua shum qaooo

  10. edona

    shum e emir po doket po ishalla e eka shijen e mir

  11. edona shijet jane relative..uroj te te pelqeje sigurisht:)

  12. po doket shum e mir po do e provoj ishallam ka shije te mire

  13. Ju befte mire!

  14. koka shum emir per raste specjale veq sedi adime pregadit ahha

  15. dona nuk eshte dhe aq e veshtire mos ki merak

  16. anila

    yummania se me lejoni t ju bej nje pyetje , ku jetoni ? Faleminderit.

  17. jetoj ne Turqi Anila.flm per komentet

  18. 3 koka veze dy luge sheqer pese luke mjell edhe i perzysh me ndonje luge dhe cokolaten e bejsh me ene te shkryjeresh tge cokolates benj ju lutemi dhe shijehnja

  19. flm Sihana:)

  20. shkendije

    me falni por leng drandafili ku e gjeni ose si behet? me falni por jam fillestare ne kuzhine :) flm, po duket shum recet e mire dua ta provoj!!

  21. pershendetje Shkendije.mesa di une shitet neper markete te pakten ketu ne Turqi po.nese nuk ka ty ku jeni ju gjeta nje adrese ne internet ku jepet receta e pergatitjes se lengut.
    adresa:
    http://www.care2.com/greenliving/rose-water-how-to-make-your-own.html

    diten e mire!

  22. Arben Tragaj

    Hallo te perschendes,ajo lulja jeschile qe ti nuk i dije emrin quhet ne Shqip mullag lule mullage,na i vinte nenea kur plagoseshim ne plage

  23. pershendetje Arben ku paskam folur per kete lulen se nuk e pashe gjekundi?

  24. arben

    Te pershendes edhe mua nuk me kujtohe por e kishe shkruajtue anglisht
    dhe kishte pak ashume te njejten kuptim kur ta gjej do te shkruaj perseri.
    MFg ben

  25. me falni por leng trendafilin ku e gjeni dhe si behet?une i dua sum embelsirat dhe jam fillestare per kuzhin

  26. elona

    torta qenka shum e komplikuar

  27. shum e mir qenka dhe e thjesht patjeter qe do ta provoj por qitni edhe ndonje recet me te re ndonje embelsir freskuese per keto dite te ngrohta vere thnx kalofshi buckurrr

  28. pershendetje receta juaj me plqej shume ne te lexuarit,si dhe ashtu siq po shifet, por deshta te pyes: si mun te hane petet pa u
    pjekur, kjo eshte ajo qe me mu dok interesat oki ju prshendes kalo bukur flm.

    • pershendetje.
      petet jane te papjekura por siper tyre do te hidhet qumesht i vaket keshtu qe ato do te zbuten dhe do te fitojne shije, nuk do te jene si brume;)

  29. receta eshte shume bukur

  30. tung me pelqejne shum mebelsirat e tua

  31. mmmmm e para rrecet embelsiret qe eshte kaq interesante dhe e shishme :D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com. The Adventure Journal Theme.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 216 other followers

%d bloggers like this: