Pace me oriz


Kjo lloj supe e trashe eshte shume popullorene zonen e Detit te Zi ne Turqi, sidomos gjate muajit te Ramazanit frekuentohet shume.

Pergatitja:

25 gr oriz

1 gote kos

1 luge embelsire niseshte

1 veze

2 thelbinj hudhrash

25 gr kime

1,5 gote uje

2 luge gjalpe

kripe

Se pari zini orizin dhe shplajeni mire.Me pas kullojeni dhe vendoseni ne nje tas. Ne nje tigan skuqni nje luge gjalpe dhe shtojini siper orizin e sapolare,kimen,dhe hudhrat e grira imet dhe skuqini pak duke bere kujdes qe orizi te mos ngjitet.Shtojini dhe gjysmen e ujit dhe perzijini.

Ne nje tas perzini vezen,kosin dhe niseshtene mire.Shtojini siper dhe nja gjysem gote uje dhe perzijeni serish.Me pas ashtu siç eshte hidheni mbi perzierjen me kime dhe oriz.Perzijini mire ne menyre qe veza te mos perhapet dhe niseshteja te mos formoje topa.

Perpara se ta servirni ne nje tave skuqni lugen tjeter te gjalpit dhe kur te jete nxehur shume hidhini siper dhe piper te kuq dhe perzijeni mire.Hidhni pak nga kjo mbi supe.

Ju befte mire!


   
   
   
   
Categories: food, kushina aziatike, soup, traditional, turkish cuisine | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: