Gurabije me susam te zi


 

Siç kam folur dhe me pare ne nje shkrim te vjeter timin , susami i zi perdoret kryesisht ne byreqe apo gatime te tjera “te brumeta “:). Sot po ju jap receten e nje lloj gurabijeje ku perdoret susami i zi.Ideale per nje pasdite çaji ..
200 gr margarine
2 filxhane kafeje susam i zi
kripe me sy
300 gr  miell ezmer
1 pako sode buke
Perzijni mire te tera elementet e mesiperme ne nje tas deri sa te formohet nje brume homogjen.Me pas ne nje tepsi hidhni susamin e zi dhe siper vini brumin e porsapergatitur te cilin do ta rrotulloni nga te tera drejtimet qe te marre susamin njelloj nga çdo ane.Me tutje jepini brumit format e deshiruara dhe vijini ne nje tepsi te cilen do ta lyeni me pare me pak gjalpe ne menyre qe gurabijet te mos ngjiten.Furra duhet te ndizet perpara pjekjes.Lijini te piqen ne 150 C deri sa te marrin nje ngjyre si te kuqeremte.Servirini te ngrohtame çaj ose kafe afer.Ju befshin mire!
Categories: food, life style, spices, tea time, traditional, turkish cuisine | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: