Ekonomi shtepiake


 

Jo vetem per ekonomi por dhe per te perdorur diçka te bere ne shtepi , si dhe per te fituar kohe ne gatim ja disa shembuj:

1.Nese doni te ruani jeshillleqet (tip majdanozi,kopra,nanexhiku,borziloku,rigoni i fresket etj) te paprishura per shume kohe, ju mund ti mbani ato ne akullin e frigoriferit.Per ta pasur me te lehte perdorimin ju keshilloj ti prisni ato qe ne fillim ne menyre qe te mund ti perdorni fare lehte kur t’ju duhen.

2.E njejta gje aplikohet dhe me salcen.Nese ankoheni nga mykja e shpejte e saj , dhe nuk doni ti hidhni vaj siper, futeni kavanozin ashtu siç eshte ne akull.Mos kini frike , dhe pse eshte xham , nuk ka per tu thyer!

3.Pergatitja e salces se kosit:Salca e kosit eshte nje ushqim shume i preferuar per te gjithe.Po dhe aq i ushqyeshem dhe shendetshem.Pergatitja eshte fare e lehte.Ju nevojitet vetem nje traste nape.Mua ma pergatiti mami me doçkat e saj te vogla ( e falnderoj:) .Fusni sa kos te doni brenda saj (psh nga 1,5 kg del nja 500 gr salce kosi).Lijeni per nje dite ne menyre qe te pikohet komplet uji i tepert.Me pas kur ta nxirrni mund ti hidhni pak kripe per te rritur qendrueshmerine , si dhe siper mund ti shtoni pak vaj.

4.Uthull molle: Pergatitja e kesaj uthulle eshte po kaq e lehte.Ne nje kavanoz ose shishe qelqi shtoni vazhdimisht uje dhe lekura molle dhe ruajeni ne frigorifer.Me kalimin e kohes fermentimi i lekurave te molles do te kthehet ne nje uthull te shijshme..

5.Lekura agrumesh te sheqerosura: Dihet se keto perdoren shpesh ne embelsira.Per ti patur perhere te gatshme ne çdo stine dhe kohe , ne nje kavanoz qelqi hidhni here pas here lekura agrumesh (limon,portokall,qitro,limon jeshil,mandarina) dhe siper shtojini pak sheqer.Kete veprim mund ta perserisni na here te doni.Do te perfitoni nje miksture shume te kendshme dhe pakez te lengshme , plot me vitamine C dhe arome te mire si dhe shume jetegjate!

Kaq per sot miq se kaq mu kujtuan.Do te vazhdoje..

Falenderoj mamin tim te dashur per informacionet  e mesiperme:)

Categories: ekonomi, food, hint, life style, photography, veggie, yoghurt | 4 Comments

Post navigation

4 thoughts on “Ekonomi shtepiake

  1. K.

    ej, danke per kete menyren e salces kosit. po kripen ne fund ia hedhim? Jo qe ne fillim?

  2. une per vete e hedh ne fund K.Mendoj se eshte me mire se mbase i jep nje shije te çuditshme dhe te rende nderkohe qe pret.
    pershendetje,
    Eni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: