Omlete me spinaq


Ja dhe nje lloj omlete e ndryshme nga ato qe jemi mesuar te hame dhe shume e lehte ne te gatuar.Vezet s’para i kam shume qejf por omletame pelqen per vete faktin se te ofron mundesine dhe per shumellojshmeri ne gatim.

Pergatitja per 1 person:

100 gr spinaq

2 veze

3 luge qumesht (mund te perdorni dhe qumesht pa yndyre)

50 gr djathe kaçkavall i grire ne rende

1 luge miell (une perdora miell dritherash , i jep nje shije me te mire dhe eshte me i lehte.Po ashtu ka efekt me ngopes per shkak te fibrave qe permban)

pak kripe

nje luge gjalpe ose margarine (une perdora margarine bimore me lipidet vajore omega 3-6.Te pakten ti shmangemi kolesterolit me sa te mundemi:)

Priteni spinaqin holle pasi ta keni shpelare mire.Ne nje tas perzini vezet,djathin kaçkavall,qumeshtin,kripen dhe miellin mire ne menyre qe te mos krijohen toptha prej miellit.Se fundmi shtoni dhe spinaqin.Masen e pergatitur skuqeni ne gjalpin e nxehte.Servireni te ngrohte.Jubefte mire!

Categories: breakfast, creative, flash, food, healthy, mediterranean, veggie | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: