Makarona perimesh me salce pesto


Nuk e di sesa qejf e keni juve borzilokun por une vdes.Mund ta perdor ate kudo dhe ne çdo moment:) Besoj se keni degjuar te gjithe per salcen e pestos aq te perdorur ne Itali si salce makaronash.Po ju jap sot receten e saj per te shijuar nje pjate te mrekullueshme makaronash.

Pergatitja per 5 veta:

2 tufa borzilok

1 filxhan çaji vaj ulliri

5-6 thelbinj hudhre

300 gr djathe parmesan

pak kori me sy (curry)

Kripe nese djathi eshte pa kripe

Te tera keto vendosini ne robot dhe perzijini mire ne te deri sa te krijohet nje mase homogjene.Salca eshte gati.Une kete here perdora makarona perimesh (te gatshme me spinaq dhe domate qene keto qe shihni ne foto).Pasi makaronat te jene zier perzijini me salcen pesto dhe servirini te nxehta.Ju befshin mire!

Categories: creative, food, healthy, mediterranean, traditional, veggie | 12 Comments

Post navigation

12 thoughts on “Makarona perimesh me salce pesto

  1. Anonime

    Deri tani s’kam ngere ndonje pesto qe s’ka pas arra brenda, qofte pignoli, bajama, lajthi etj.

    Ama as parmesan pa kripe s’kam ngrene🙂

  2. ndersa mua me ka rastisur anonime:)

  3. Salvator

    Salsa di pesto,mund te behet edhe pa thalbe pishash,bajamesh apo arrash,edhe pse i jep shije,salca nuk humb freskine e saj ne qofte se perdoret borzilok i mire,djath italian Grana Padano dhe vaj ulliri super i virgjer (extra vergine).Ketu ku jam une Eni,e blej te pergatitur,ne mungese te kohes dhe mundesive financiare,nga ku shpjegohet Utopia qe te flisja me pare.
    Faleminderit.

  4. Eni, kam ngrene diku makarona me pesto te kuqe qe me pelqeu shume. Por nuk ja di receten.

    Ti ke provuar pesto te kuqe ? i di ndonje recete ?

  5. salvator me vjen mire qe te pelqeu..ketu une gjej borzilok me shumice.per vajin extra vergine çik me veshtire ta gjesh si ne Shqiperi dhe nese e gjen çmimi eshte ne stratosfere gje qe s’ja vlen me teper dhe per arsyen se nuk e ka ate aciditetin e extra vergine qe ka vaji jone sepse ketu nuk preferohet ndaj shume i rrale fenomeni me gjet nje vaj si ne Shqiperi.sa i perket borzilokut ne mungese te tij mund ta besh dhe me borzilokun lejla (reyhanin per te cilen kam folur dhe me pare ne shkrimet e mia te vjetra)..mua me duket me e lire ta bej vete se sa ta blej ketu.plus qe i vendos sasite e gjerave siç dua vete pa hile:))

    elais: jo nuk di ende lal por dhe une kam degjuar per te.kam pare neper markete nga kjo salce lal.do mundohem se mos gjej ndonje recete e ta nis ok?hugs

  6. anonymous

    Kjo eshte receta per Pesto Rosso. Te me falni qe eshte ne anglisht, por nese do te merresha me perkthim recetash, nuk do te kisha kohe t’i gatuaja ato. Per kete arsye per pelqen vecanerisht Yummania.

    Yield: about 2 cups
    Notes: This pesto is gutsy, punchy and robust. It goes well with just about everything, including stronger flavors like red meat and pork. When I use it for pasta, I have no qualms about showering this one with copious amounts of cheese.

    10 whole sundried tomatoes, packed in oil
    4 cloves garlic
    about 20 oil-cured black olives, pitted
    1/2 cup blanched almonds, lightly toasted and chopped
    2 tablespoons (packed) fresh rosemary, coarsely chopped
    2 teaspoons sugar
    1 small dried hot chili, or 1/4 teaspoon cayenne pepper
    1/3 cup extra-virgin olive oil
    2 teaspoons balsamic vinegar

    Combine everything in a food processor fitted with a metal blade and pulse lightly until a chunky paste is formed. Taste for seasoning, correcting the balance of salt, sugar or vinegar if needed. Keeps covered for at least a week.

  7. anonime te falenderoj!:)

  8. Shume e talentuar qenke!
    Per çudi ne te dy kemi te perbashket pasionin per kuzhinen. Une gatuaj me shume qejf.

  9. falemderit erion!

  10. great picture!
    I wish i could read your blog!

  11. Duket shume e shijshme, mbase e gjeta se cfare te bej neser per dreke😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: