Muhalebi me krem kajsie…


Embelsirat me qumesht jane te prefeurarat e mia.Jo per gje por jane dhe me te lehta.Megjithse kjo qe do t’ju jap tani nuk eshte dhe aq e “pafajshme”:) por sidoqofte ne shije me pelqeu ndaj dua ta ndaj.

Per muhalebine per 4 persona:

1 lt qumesht (mund te perdorni dhe qumesht pa yndyre)

3 luge miell (une perdora miell dritherash eshte me i lehte dhe i jep shije me te kendshme, plus qe te ngop me shume:)

2 filxhane kafeje sheqer(ose sheqer kaf)

1 pakete vanilje

2 luge  margarine (te lehte, bimore dhe me vajra omega qe ka sa te duash ne treg ndaj e lehte per tu gjetur)

Si fillim hidhni sheqerin dhe miellin dhe skuqini ne margarinen e tretur per disa momente me pas shtoni qumeshtin me ngadale ne menyre qe te mos krijohen toptha mielli.Ne te njejten kohe shtoni dhe paketen e vaniljes dhe perzijeni mire deri sa te trashet disi.Me pas lijeni te ftohet.

Per karamelin me kajsi:

1 filxhan kafeje sheqer (mund te perdoret sheqer kaf)

12 cope kajsi qe i jane hequr berthamat dhe jane prere ne copa te vogla

1 luge embelsire kanelle

Perzini sheqerin,kajsite dhe kanellen ne nje tenxhere deri sa te krijohet nje si leng i trashe nga miksi i sheqerit,kajsive dhe kanelles.Sperkateni kete leng se bashku me kajsite mbi muhalebi.

Servireni muhalebine e ftohte pasi ta keni ruajtur per disa kohe ne frigorifer.Ju befte mire!

shenim : receta eshte marre nga revista turke “sofra”

Categories: desert, food, fruit, turkish cuisine | 1 Comment

Post navigation

One thought on “Muhalebi me krem kajsie…

  1. Pingback: PressPosts / User / emerz / Submitted

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: