Bulgur me perime


Nuk para jam qejflie pilafrash dhe makaronash por kur shoqerohen me perime dhe asortimente dhe salca te ndryshme me pelqejne.Ja nje te tille e bera dje me bullgur dhe perime.Eshte e thjeshte dhe e shpejte.

Pergatitja per 4 persona:

300 gr bullgur per pilaf

1 qepe e madhe/ose 2 mesatare

2 patllixhane te medhenj

2 domate te pjekura

nje grusht bizele

salce speci te kuq

leng mishi pule ose thjesht koncentrat me leng mishi apo ereza te ndryshme

2 luge druri vaj ulliri/ose vaj bimor

piper i zi

kastravec per zbukurim

Pritini patllixhanat holle dhe lijine pak ne uje me kripe per ti hequr shijen e hidhur.Pritini dhe domatet ne forme kubash te vegjel.Pritini dhe qepet holle dhe vijini te skuqen , nja 3 minuta me vone shtojini dhe patllixhanat dhe perzijini duke mos i lene te ngjiten.Nga ana tjeter bullgurin shpelajeni me uje te ngrohte pasi ti keni pastruar dhe shtojini dhe ato ne tenxhere dhe skuqini pak bashke me qepet dhe patllixhanet.Me pas shtoni bizelet dhe domatet dhe perzijini mire.Ne fund shtoni lengun e pules ose uje dhe koncetratin,biberin dhe salcen e specit te ku dhe lijeni te zihet ne zjarr te ulet.Servireni te nxehte.Ju befte mire!

Categories: creative, flash, food, healthy, veggie | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: