Kunguj te mbushur


Ja dhe nje recete gjelle te lehte dhe praktike.

Pergatitja per 4 persona:

6 kunguj mesatare tulin e te cileve do ta hiqni

2 qepe mesatare

150 gr kime

nje grusht oriz

koper, majdanoz

kripe,piper i zi

1 filxhan kafeje vaj(mund te jete dhe vaj ulliri apo soje)

Ne nje tas perzini mire qepet e grira holle , orizin e lagurdhe zbutur me pare me uje te nxehte, mishin e grire, kripen,kopren,majdanozin,vajin dhe piperin dhe perzijini mire deri sa te krijojne nje fare mase homogjene.Me pas mbushni me kete mase shtreterit e boshatisur te kungujve dhe pasi te keni mbaruar pune , vijeni per tu pjekur ne furre.Ju befte mire.

Une gjithashtu kete e bej dhe vetem me perime dhe pa mish dhe jo te pjekur por te gatuar ne tigan.Ne vend te mishit te grire i shtoj 3 domate te pjekura fort dhe salce speci te kuq.Pasi i vendos ne tigan i shtoj pak uje dhe i le te zihen ne zjarr te ulet.Ju befte mire!

Categories: food, veggie | 4 Comments

Post navigation

4 thoughts on “Kunguj te mbushur

  1. tava ime e preferuar.

  2. dhe une e kam shume qejf:)

  3. emigrant

    OK, kjo eshte gjeja me afer imam ballajdise.

    Ani, po s’e pate vene kund, mos harro kunguj te skuqur me kos… harrova si i thone…

  4. me vjen mire qe te pelqen Emigrant..ne fillimet e faqes time ke nje recete:qofte me kunguj” qe shoqerohet me kos.ta rekomandoj fuqishem:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: