Kerpudha me bishtaja


Kete recete e morra nga revista Instyle.Mu duk shume e lehte dhe e veçante ndaj vendosa  t’jua sjell dhe juve.

Per 4 persona:

800 gr kerpudha (nese e beni me kerpudha te ndryshme eshte me mire se shtohet variacioni)

250 gr bishtaja

3-4 thelpinj hudhre

pak rozmarine

nje grusht majdanoz i fresket i grire holle

nje luge gjelle gjalpe ose margarine.

kripe

Ne nje tenxhere zini bishtajat ne uje me shume kripe.Pasi te jene zier, vendosini ne nje tas me uje te ftohte te mbushur me akull.

Ne nje tave me pak vaj skuqni kerpudhat qe do ti ndani pergjysem (mos i grini me holle se kerpudhat bien kur skuqen dhe zvogelohen shume).Pasi te kete mbaruar skuqja , shtoni siper tyre hudhrat e grira holle,majdanozin,rozmarinen,kripen dhe gjalpin /margarinen (une perdora margarine me vaj ulliri per vete).Pasi ti keni perzier per pak momente, shtoni dhe bishtajat siper kesaj mase dhe perzijini mire.Servireni te ngrohte.Ju befte mire!

Categories: food, veggie | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: