Kësër


 

Kësëri eshte nje ushqim turk  qe pergatitet me bulgur te imet.Mua me pelqen mjaft, ka nje shije shume te kendshme .

Pergatitja per 4 veta:  250 gr bulgur i imet

4 qepe te njoma

5 domate mesatare te pjekura

2 kastravece

2 speca jeshile

Gjysem tufe majdanoz

Vaj ulliri Leng limoniKripe

Uje i vaket Grijini holle te tera perimet dhe majdanozin.Bullgurin vendoseni ne nje tas dhe lageni pak me uje te vaket.Nderkohe shtypeni pak me dore.Forma qe duhet te marre bullguri duhet te jete e zbutur por jo e zgerlaqur.Per kete arsye hidheni ujin e vaket me ngadale dhe pak,sepse kur hidhet shume behet si çorbe dhe i iken tere lezeti.Me pas shtoni perimet e grira ,majdanozin, kripen , vajin e ullirit dhe lengun e limonit dhe perzijeni mire.Ketu i shtojne dhe salce domatesh ne disa vende por une nuk jua keshilloj.Ju befte mire!

Categories: food, meze, veggie | 2 Comments

Post navigation

2 thoughts on “Kësër

  1. Elais

    Une lexova keser dhe pashe foton (para se te lexoja gjithe receten) dhe u bera gati te gjeja vendin e komentit e te shkruaja – Ky mu duk si bullgur😛
    Sa mire qe s’u nxitova se do kisha lene nam.

    Une kete gjelle e njihja si nje lloj sallate dhe zakonisht i hedh pak djathe te bardhe per t’i dhene akoma me teper shije.

    Bashkohem me mendimin qe salca e domates nuk ja permiereson shijen.

  2. hmm me djathe the…ta provoj njehere:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: