Toptha patatesh me ereza


Thashe te shkruaj dhe ndonje recete me natyre “mezeje” se ne shqiptaret jemi qeflinj “menysh” te tilla.Meny qe na kujtojne rakine , kercimin ,defrimin pas te cilave te gjithe ne si ballkanas luajme mendsh:)                 Nejse pa e zgjatur shume po ju jap receten qe e sajova vete.

  Pergatitja:

Per 4 persona :

6 patate

300 gr djathe kaçkavall i grire jo shume holle

pak gjalpe (sipas deshires)

kripe

nga erezat une perdora:

1-hashash (se mos ju shkoje menja per keq juve e kam fjalen per hashashin qe perdoret ne gjellera:)

2-nje lloj ereze si susam i zi qe ketu ne Turqi e perdorin siper byreqeve .(me falni po nuk ja di emrin as ne anlisht:(

3-shqeme,valanidh (emri anglisht sumac.kjo lloj ereze ka nje shije te athet dhe eshte fantastike sidomos ne sallatra kur perdoret afer me uthullen.ngjan me piperin e kuq).

pasi ti zieni patatet ,shtypini mire sikur por pergatisni pure dhe pastaj shtojini pak gjalpe(1 luge embelsire,sipas deshires kuptohet , mund dhe te mos perdoret gjalpe) , pastaj shtohet djathi i grire kaçkavall ,kripa dhe perzihet mire.Me pas me ndihmen e nje luge embelsire krijoni toptha te vegjel nga harxhi i pregatitur dhe sperkatini me erezat qe doni.Une i sperkata ca si shume ndaj ju keshilloj juve te  jeni te kujdesshem se nese kane shume ereza te bukosin qe ne fillim:)

Shenim: Serviren te nxehta.Erezat mund ti perdorni sipas deshires tuaj.Ju befte mire:)

Categories: Blogroll, creative, food, meze | 10 Comments

Post navigation

10 thoughts on “Toptha patatesh me ereza

  1. Dulla

    Topthat jane edhe buke edhe gjelle.

  2. e.t ti je more xhan:)?

  3. po mi Eni , po🙂
    gjyshja u bo kater dite qi na i ka bo topthin😦

  4. po prit çik prit se jane me frymezim keto pune,nuk behen me norme.
    aman ku ma ke gjet kete adresen:beverly:)

  5. Eni me duket se nuk i themi hashash po opium ose ndonje fjale te ngjashme. Gjithmone nese flasim per ato farat e vockela qe perdoren si ereza ne disa lloje buke dhe qe vijne nga lulekuqet (poppy seeds)?

    Topthat me kujtuan ne fakt dy gjera
    a) qoftet me patate qe ben mami
    b) shkordhala (sic i thone nga bregu) qe eshte pure patatesh me hudher kripe e vaj ulliri qe bente gjyshja.

    Bo ca nepsi qe kam tani.🙂

  6. mbase…po opium nuk e ebsoj se eshte , opium eshte ai qe pihet:)
    by the way s’e dija qe vinin nga lulekuqet kto:)
    me bere kurjoze per keto qoftet e mamit,ato te gjyshes do provoj sa me shpejt…
    thanks:)

  7. Qofte qe ne vend te mishit te grire kane patate te ziera dhe te shtypura dhe pastaj harxhet e zakonshme (veze, qepe, ereza, kripe, piper miell per t’u dhene forme).

  8. rrofsh Elais, je shume e mire:)

  9. genta

    Jam lexuese e juaj dhe pelqej shume gatimin turk mqs edhe kam jetuar atje per nje kohe . Sa per erzen ne Anglisht eshte black cumin(nigela sativa) ose fara e zeze ne shqip . Te lumshin duart!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: