Koce ne tigan


Ky gatim mund te behet dhe me peshq te tjere te medhenj si levrek etj.Madje dhe me peshq normale dhe te vegjel.Secili ka lezetin e vet.Mua me pelqen se eshte i shijshem dhe i shendetshem , por me e rendesishmja eshte e shpejte dhe praktike.

Pergatitja :

Per 4 persona:

4 koca (ose çfaredolloj peshku i madh ,per peshqit e vegjel vendoseni vete:)

2 luge te medha vaji ulliri

1,5 luge e madhe uthull

thelbinj hudhrash

gjethe dafine

kripe,piper i zi

200 gr uje

Vijeni peshkun ne tigan pastaj shtoni tere asortimentet e tjera dhe lereni te zjeje ne zjarr te lehte.Servireni te ngrohte.Prane saj si garniture mundte vini dhe patate te ziera ku dhe atyre mund ti hidhni nga lengu i gjelles.Une dje nuk kisha dafine ndaj e shoqerova me nje lloj bime qe quhet lakerishte (watercress) se ketu ate perdorin kur hane peshk.Sigurisht qe kete e perdora te gjalle nuk e zjeva.Gjithashtu edhe rrepa e kuqe perdoret me peshkun ketu.

Jua rekomandoj kete miq.Ju befte mire:)

p.s: une u detyrova ta ndaj peshkun me dysh ndaj ka dale pak si rremuje ne foto, e megjithate shija nuk ka te share:)

Categories: Blogroll, fish, food | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: