Hallve me irmik


  

Irmiku (edhe ne shqip perdoret me te njejtin emer, ndersa ne anglisht i thone semolina) eshte nje lloj mielli gruri , me i madh dhe me i forte se mielli normal.Ketu ne Turqi e perdorin per te bere hallva ose dhe embelsiren e revanise.Sot une do t’ju tregoj hallven e irmikut qe ne fakt ketu e bejne ne menyra te ndryshme po une do ju tregoj juve ate me te shendetshmen:)

 Per 4-5 persona:

 1/2 kg irmik

1 kg qumesht

sheqer sipas deshires

gjalpe sipas deshires

pluhur arre kokosi

kanelle pluhur

arra,lajthi,bajame etj

Perzijeni irmikun mire ne gjalpe deri sa te marre nje ngjyre kafe te lehte (jo shume te erret se digjet pastaj:) dhe beni kujdes qe te jete kokrra kokrra pra ti ndjeni kokrrat veçe veç teksa e perzjeni.Ne nje tas me vete pergatisni qumeshtin , sheqerin dhe pluhurin e arres se kokosit.Eshte me mire te jene perzjere mire perpara se te hidhen mbi irmikun e skuqur.Ne momentin qe irmiku eshte gati hidhini siper lengun me qumesht,sheqer e pluhurin e arres se kokosit qe sapo pergatitet.Ne te njejten kohe mund ti shtoni dhe arrat apo lajthite .Servireni te ngrohte dhe shtojini dhe kanelle siper per ti shtuar lezetin:)

Categories: Blogroll, food | 1 Comment

Post navigation

One thought on “Hallve me irmik

  1. Yummmmmmmmmmmm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: