Supe me spinaq


 

Kjo supe eshte shume e lehte dhe e ushqyeshme .Mua me pelqen per faktin se eshte e thjeshte dhe e shpejte ne gatim dhe fantastike ne çdo stine , po sidomos tani ne dimer ta ben me shume me sy:)

Per 4-6 persona


1/2 kg spinaq
6 gota uje
3 gota qumesht
3 luge miell
gjalpe sipas deshires dhe syrit tuaj:)
kripe
biber i zi

Pergatitja:

Grijeni spinaqin holle, ne te njejten kohe ne tenxhere hidhni ujin dhe qumeshtin .Miellin perzijeni me qumesht para se ta hidhni ne tenxhere ne menyre qe te mos mblidhet (desha me thene mos behet si tuç po nejse:).Pasi ta perzjeni per njefare kohe sa ta ndieni se eshte krijuar nje fare lengu si i trashur hidhni spinaqin .Perzijeni pak dhe pastaj lereni te zjeje ne uje te vaket dhe ne fund shtojini gjalpin , kripen.Sipas deshires gjate ngrenies mund te sperkatni pak biber te zi.

P.S: Nese doni ta pergatisni si tip supe dietike ne vend te miellit te grurit mund te perdorni miell dritherash te tjera apo miell me lif , gjalpe dietik dhe qumesht te skremuar.Gjithashtu kete supe mund ta beni dhe me brokoli ne vend te spinaqit.

P.P.S: Spinaqin ju thashe ta grini holle.Ketu ka dale pak si i trashe se e kapa ne makro:)Tek piceta desha te beja pak ndryshim , mu duk shume e merzitshme ta vija ashtu siç ishte ndaj vendosa ta fus ne byzylykun tim meqenese eshte jeshil dhe shkon me supen:)

Ju yumte mire pra:)

Categories: Blogroll, food | 12 Comments

Post navigation

12 thoughts on “Supe me spinaq

  1. Supa duket shume e mire dhe une e kam shume qejf spinaqin. Por nderkohe spinaqi i fresket nuk eshte aq i mire ketu (pastaj duhet lare e prere dhe tjetri nuk ka sh kohe) dhe mielli nuk eshte shume i mire per djeten time (mgjth do ta provoj me miellin qe keshillon ti)

  2. e dashur gjeje ndonje dite kohen se nuk do te zhgenjehesh.nese deshiron kete supe mund ta besh dhe me brokoli me te njejten recete,por era nuk eshte dhe aq e kendshme sado qe eshte shume e ushqyeshme🙂

    • E thjeshte eshte,por spinaqi do zjarr te forte qe mos t’i humbin vlerat,dhe sesi m’u duk mieel i paskuqur ne gjelle..megjithate supa eshte ende ne zjarr ,te shohim ,flm per receten

      • pershendetje Dorina, asnje perime nuk keshillohet te gatuhet ne zjarr shume te forte pasi i humbin vlerat.Mielli i paskuqur po ashtu eshte me i shendetshem, prandaj jua keshilloj.Cdo gje e skuqur eshte nje ftese per kancer.
        uroj te te pelqeje per mua eshte nje nga supat qe dua me shume🙂

  3. eshte bar.

  4. çfare bari more🙂

  5. spinaqi !
    di te b esh mut fakta ?

  6. Aurora

    me falni por cfare do te thote lereni te zieje ne uje te vaket?

  7. Viti

    Te pergezoj per menyren krijuese . ne shquhemi nga llafet e teperta .Supe e lehte dhe me vlera .
    Te falenderoj.

  8. mmm shum e mir

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: