Fergese (ne stilin turk)


Kjo fergese eshte pak a shume si e jona vetem se nuk perdorin gjize apo djathe si ne .per kete arsye une perhere e shoqeroj me djathe.

Pergatitja:

Per 4 persona

6 speca jeshile nga ata te gjatet

3-4 domate te pjekura

4 veze

mund ti shtohet majdanoz siper

kripe

spec djeges (sipas deshires)

Se pari skuqen specat , pastaj pasi jane zbutur disi ato hidhen dhe domatet dhe lihen deri sa te zbuten si palce.Hidhni specin djeges dhe kripen dhe perzijeni.Me tej hidhen vezet dhe lihen syze apo perzihen sipas deshires tuaj.Nga fundi fare shtoni dhe majdanozin.Hajt ju befte mire:)

Categories: Blogroll, food, traditional, turkish cuisine | 10 Comments

Post navigation

10 thoughts on “Fergese (ne stilin turk)

  1. duket si kafé😦

  2. s’ke faj se kisha harru me vene foton:)

  3. ç’pret ?🙂

  4. e vura pra foton:)

  5. e po na Yummte mire !:)

  6. Si me paska shpetuar ky blogu jot mi…
    Me qe ra fjala kete javen e fundit me eshte hapur nje oreks sa qe nuk gjej te ngopur, kur i futem frigoriferit sdi te dal me. Jo per gje po me kishin thene dhe ca veta, sa je dobsuar, sa je dobsuar, tani kur te me shikojne pas ndonje muaji do me thone sa je shendoshur, sa je shendoshur…

    Dje kisha bere dhe une fergese, sipas stilit tim. Qepe, domate, speca,djath te bardhe, pak gjize amerikane qe eshte e pa kripur, dhe veze.

  7. e po ha içik sa ta marresh veten.si thone kollaj te martohesh:)
    me bere kurioze me kete fergesen tate.

  8. ada

    menemeni nuk i ngjan aspak fergeses me gjize qe behet ne shqiperi. e para ne perdorim gjize, sic e permend edhe ti ne receten tende. por gjithashtu ingridjenti me i rendesishme ne fergezen me gjize eshte speci (sidomos speci i gjate jeshil). ndersa menemeni ka si baze vezen. menemeni do ti ngjante me shume nje omlete se sa nje fergeseme gjize.
    Menemeni eshte nje gatim qe konsumohet me shume ne mengjes, ndersa fergesa me gjize e speca perdoret si pjate e pare.
    megjithate te dyja jane shume te mira.

    • une nuk thashe se i ngjan komplet por ka pika te ngjashme.une per vete ku kam ngrene menemen ne Turqi e kam ngrene perhere me spec dhe domate dhe veze.omleta eshte vetem veze ndersa ne menemen ndodhen patjeter specat jeshile dhe domatet.
      ka disa vende ne Turqi qe perdorin djathe te bardhe ose kackavall por nuk e gjen perhere keshtu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: