qofte me kunguj


Kjo eshte nje lloj qofteje shume e shijshme qe behet vetem me zarzavate dhe jo me mish.

Permbajtja :

per 4 persona :

8 kunguj

2-3 qepe normale

2 karrota normale

2 veze

koper

nenexhik

majdanoz i fresket

kripe

piper i zi

miell me sy

Pergatitja:  Kungujt ,qepet,karrotat dhe barishtet perzihen te gjitha ne nje ene pasi te jene grire holle.Pasi i shtohen vezet, kripa dhe piperi pritet pak sa te leshoje lengun qe permban ne menyre qe mielli qe do i shtohet me pas te jete ne sasine e duhur per te bere nje brume te pershtatshem dhe jo shume te trashe.Pastaj ju ngelet vetem ti skuqni dhe ti hani me shendet.

p.s:kjo qofte mund te behet dhe me presh , por ne nje rast te tille nuk perdoret qepe sigurisht:)

Gjithashtu si garniture prane ketyrre qofteve mund te shtoni dhe kos me koper (dhe sipas deshires dhe hudhra te grira holle).

Ju befte mire:)

Categories: Blogroll, food | 10 Comments

Post navigation

10 thoughts on “qofte me kunguj

  1. Pjesa që më pëlqen më shumë e recetës është “miell me sy”.

  2. ha ha tamam shqiptarçe apo jo:)

  3. çe pyet, mami (qe jeton me mua tashti) na ben nje kek shume te mire. Te gjithe njerzit me kerkojne receten. Jemi munduar ti peshojme gjerat dhe sigurisht keku behet me i mire kur mami e ben me sy dhe receta eshte e paimitueshme

  4. ah keket e mamave tona…

  5. Keto qoftet me kungull i bej dhe une, mi ka mesuar mami, dhe mendoja qe isha nga te paktit njerez qe i beja. Sa here mi ka provuar njeri kane hapur syte, biles njeri tha: keto jane qofte pe’ genjeshtre, jo pe’ verteti.

    “miell me sy”, fantastike, ky eshte dhe parimi im kur gatuaj, sdi asnjehere te perdor masa.

  6. te jeni pe’ genjeshtre po deshen, mu me pelqejne me shume nga te gjitha:)nuk kenaqet shqiptari po s’pa mish:)
    kam alergji ndaj recetave qe e kane çdo gje me mase.del me e mire kur e regullon vete.

  7. emigrant

    tetena do rroje me shume se une se ma mori llafin nga goja…

    Eni, qofte pa mish? Hmmm…. duhet ta provoj para se te them gje. Kosin me hudhra shiko mos e rekomandon edhe si salce kosi (futur ne nape e lene te kulloje nja nje a dy dite) pastaj shto vaj ulliri e hudhra…. eh, c’te hash….

    Qofte pa mish? Duhet menduar a kjo pune😉 …

    PS Eni, ato poezite te blogu matane nuk jane perkthime… une nuk di rusisht i ziu… Meqe jemi ketu, Tolstoi ka qene vegjetarian konsekuent (si dhe Paul McCartney; per ata pa diskutim: qofte pa mish “me miell me sy”…)

  8. e bej dhe une ate salcen e kosit Emigrant..vertet ç’te hash:) provoji qoftet “me miell me sy”🙂 besoj se do te pelqejne..
    anyway sorry per keqkuptin e poezise..po te le koment ne vazhdim ke faqja jote ne lidhje me kete…ciao

  9. berti

    hahaha e dret pa mish nuk i behet qefi

  10. berti provojoi njehere dhe keto:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: