About

This blog belongs to Eni Turkeshi who loves cooking & photographing what she cooks.You’ll find here lots of recipes (primarily written in Albanian , but you can find their English translation below the Albanian one) ,food photos and a good place to meander….Wellcomed to share what you see but please do not copy /paste anything from here:(
Stay tunned…

66 Comments

66 thoughts on “About

  1. teuta

    jam e mahnitur nga talenti jot, nga thjestesia e recetave dhe krenare qe na amvisat shqiptare te mund te gjejme diqka te re te gatuajme.komlimentet e mia per kete.Te lutem ne te ardhmen a mund te jepni me shume receta embelsirash sepse kesaj nuk ia them fare.Me shume respekt T nga londra.

  2. e dashur Teuta..falemderit per fjalet e mira.do te perpiqem ta realizoj sa me shpejt kerkesen tende:)

  3. fitnete

    Ju uroj dhe pergezoj per recetat e mrekullueshme, ato duke shume te “bukura” ju vertet beni art ne kuzhine,duken terheqese, te shishme dhe per sy dhe per bark. Adresen tuaj ma tregoi nje kolege imja e punes dhe se shpejti do te filloj ti provoj edhe une ne shtepi…urime per kurajon qe keni ti jepni aq qaret dhe aq bukur me fotografi,
    gjithe te mirat.
    Fitnete Tuda, gazetare e kultures ne Radiotelevizionin e Kosoves

  4. E dashur Fitnete , ju falenderoj shume per fjalet e mira.Emri dhe mbiemri jua me kujtuan nje kengetare kosovare qe me pelqen shume me te njejtin emer dhe mbiemer me ju..Keni lidhje me te apo jo?

    pershendetje,
    Eni

    • manjola

      shi bie ne tirane,
      nga malli yne edhe koha qan,
      je i dehur nga pija, apo nga dashuria

      thanks Fitnete

  5. fitnete

    po ajo jam vet une

  6. O sa me behet qejfi..me pelqejne kenget tuaja.Vazhdoni te merreni me me muzike?
    Gjithe te mirat dhe ja kalofshi sa me mire!

    Eni

  7. fitnete

    Gezohem qe te pelqejne kenget e mia, edhe mua me pelqejne recetat tua:)kohet e fundit po merrem me pak me muzike, sepse tani po merrem me nje kenaqesi me te madhe (po rris nje engjell) me vajzen time te vogel, dhe po gjurmoj ne internet bebi receta. Dua i ka 1 vjet, keshtu qe po pate ndonje recete per femije do ta provoja me kenaqesi. Ja psh. sot per te dreke e krijova nje recete te re,(me perime dhe oriz) qe e shijoi shume.
    gjithe te mirat,
    Fitnetja

  8. oh sa mire me vjen qe u njohem fundja dhe virtualisht Fitnete! me pelqejne kenget e tua dhe te falenderoj shume per kenget e mira.Une nuk jam shume ekpserte ne kuzhine , perpiqem te sjell gjera interesante.Do perpiqem dhe per diçka te mire per bebin tend , qe e paç me jete te gjate e te lumtur!

    Pershendetje,
    Eni!

  9. gjergji

    Keshtu si gatuke ti, po behem gati me t’kerku doren! :D

  10. ha ha Gjergji tani e vertetove ate se zemra e meshkujve kalon nepermjet stomakut:)))

  11. Se pari pershendetje,rastesisht pashe kete koteil gatimesh mesdhetare dhe mu be qejfi shume.
    Receta te thjeshta dhe qe na mare malli shume.Ketu ku jetoj une gatimet jane mesdhetare po nuk i ngjajne kaq shume guzhines orientale.
    Ne pergjithesi te gjitha me pelqejne por ne veçanti gatimet me prodhime deti.
    Ndjehet nervi i artistit si ne gatim,ne spjegim dhe ne kendin e fotografimit.
    Te pershendes serish dhe te uroj suksese.
    Niko Spañe.

  12. Falemderit shume Niko.Eshte shume kenaqesi per mua te degjoj se te paska pelqyer faqja ime.Te falenderoj per fjalet e mira.Pashe dhe faqen tende me kete rast.Urime per punen e mire dhe suksese te metejshme te uroj.
    Gjithe te mirat,
    Eni

  13. miri

    faleminderit per recetat,jam i interesuar cfare eshte valanidhi ne gjelle,nuk e kuptoj si mund ta gjej ne anglisht ose ndonje menyre tjeter.

    miri

  14. pershendetje dhe flm Miri.. valanidhi ne anglisht quhet “sumac”.ka ngjyre te kuqe te erret, ngjan pak nga pamja me piperin e kuq.uroj te te ndihmoje kjo.
    gjithe te mirat,
    Eni

  15. Dorina

    E dashur,

    Jam shume e lumtur qe e gjeta kete faqe (dhe fare rastesisht) pasi burri im po dashurohet edhe me shume me mua si rrjedhoje e zbatimit te recetave te tua. Sic thote dhe ai “dashuria e burrit per gruan kalon permes stomakut” (kete shprehje ja ka mesuar mami im) !!!! Faleminderit per punen tende te mire.

    Dorina, Tirane

  16. Dorina falemderit shume per fjalet e mira.Me vika vertet mire qe paskan pasur sukses keto recetat.Pse s’thua, faqja ime qenka e mire per martesat:)
    kalofsh mire dhe falemderit dhe nje here,
    Eni

  17. Pershendetje:

    Passioni juaj per gatimin eshte eshte i shkekyer,”Respekt” …me plot deshir do te kontriboja qe nga kjo ueb faqe te behet nje Web-Portal profesional qe pa dyshim do te behej pika e par e referimit per te gjitha qe kan te bejn me kuzhinen.

    Shum Shum Bekime ILIR-i

  18. Faleminderit shume z.Ilir per fjalet e mira dhe interesimin! Shpresoj ti meritoj te tera keto bekime tuajat!

    Respekte,
    Eni

  19. Me pelqejne shume recetat tuaja si dhe idea se si i pergadite ato. Ti ben nje art te vertete. Dikush eshte i lindur artist.

  20. Arbana shume falemderit..E vizitova faqen tende dhe me pelqeu shume.fotografite jane mbreselense.po te shtoj ne blog me kenaqesi..falemderit qe erdhe ketu , me kete rast njoha dhe punen tende:)

  21. mysafiri

    i kam bere ato byreckat dhe me kane peqyer shume ide shume e mire
    ke ndo nje ide tjeter per byreckat

  22. flm mysafir..ka dhe ide te tjera sigurisht..njeren do ta ve ne ditet ne vijim:)

  23. mysafiri

    Hallo.Te pershendes ne ralle te pare per kuzhinen qe na ofron.
    Te shtunen kame ditelindjen e Djalit dhe te Goces, dhe kame ftuar 15 persona te ritur dhe femije ,desha te pyesja a keni ndonje rezept specifike, dicka te vecant.
    Mfg ben.

  24. pershendetje Misafir.

    flm per konsideraten por une nuk kam receta te caktuara.Kur kam kohe dhe frymezim dhe gjej ndonje gje interesante e ndaj me ju ketu.Po te duash kontrollo ne faqe dhe zgjidh gjelle,meze dhe embelsira te ndryshme per te formuar nje menu.

    gjithe te mirat ,
    Eni

  25. miri

    dua te di se si mund te gatuhet,nje rose dhe nje pate e eger,ne asnje website nuk e kam gjetur,nqs keni ndonje mundesi me ndihmoni.

    Faleminderit,Miri

  26. pershendetje Miri,

    Une nuk jam ndonje shefe e mbaruar gatimi , ndaj ende nuk e di as une si gatuhet.por nese do kem mundesi do ta vendos patjeter receten ne kete faqe.
    gjithe te mirat,
    Eni

  27. ada

    Me pelqen shume faqja dhe e shoh shpesh madje kam kopjuar disa nga recetat dhe me kane dale shume te mira.sikur te shtoje edhe disa receta tradicionale otomane mire do qe.
    gjithe te mirat ada

  28. Flm Ada se shpejti kam deshire te ve dhe receta otomane.pa merak.
    pershendetje,
    Eni

  29. ada

    faleminderit,te henen presim receta te reja ..
    fundjave te mbare
    ada

  30. edhe ty fundjave te mbare.te henen mbase jo por javes tjeter po:)
    Eni

  31. Entela

    Pershendetje e dashur
    Me bashkon me ty pasini per guzhinen. Edhe une seleksionoj receta dhe kam deshire te eksperimentoj ne menute qe gatuaj mgjate mbetem fanse e tradicionales. Kisha nje pyetje per meenun e bakllavas. Persa i perket pervelimit me shurup ndiqen disa menyra,sipas recetes: shurup i nxehte-bakllava e nxehte ose njera e ftohte njera e nxehte, Ju keni theksuar se shurupi duhet te jete i nxehte po bakllavaja? Nqse te duhen receta gjirokastre me thuaj dhe ketej nga gjirokastra tradita e ka qe brumin e bakllavase e zene me finje.

    • Entela te falenderoj me gjithe zemer per fjalet e mira.Une e konsultova me mamin pyetjen tende pasi ajo ma ka dhene receten;)
      ajo me tha se bakllavaja duhet e ftohte sepse e thith me mire ndersa po te jete dyja te nxehta bakllavaja ka premisa te behet qulle.Shpresoj te te kem ndihmuar.Mbase une ne te ardhmen do mendoj te bej receta dhe nga Gjirokastra dhe do te pyes me shume kenaqesi biles.flm:)
      ps: me sa kam degjuar dhe ne Diber e bekan bakllavane me finje pasi finja paska efekt dizifektues.

      te pershendes

  32. Eri

    Eni,

    E para, recetat i ke shume interesante. E kisha bere bookmark kete faqe prej kohesh, por vetem sot pata kohe t’i hidhja nje sy, dhe u kenaqa.
    Dhe e dyta, na ke sjelle Fitnete Tuden mes nesh… Per mua kengetarja me e kendshme shqiptare ne koherat qe jetoja aty (15 vjete para). Tani te ngelet vetem ta besh te kendoje serisht, dhe une do ngelem fansja me e dedikuar e kesaj faqeje. :)

    • Erinda te falenderoj.Edhe une e kam shume qejf Fitneten dhe jam surprizuar dhe gezuar shume kur me ka vizituar faqen.Uroj te na kthehet sa me shpejt ne skena:)
      pershendetje.

  33. juli

    Pershendetje Eni,

    Te pergezoj per iniciativen. Sot e gjeta kete web besoj se qe ketej e tutje do jem ndjekese e rregullt

  34. Jam shume e mrekulluar nga gatimet e tua.Se di a ke ndonje faqe e-maili qe te mund te flisnim me teper rreth guzhines, Po shtoj se kjo e fundit eshte pasioni im dhe me pelqen jahtezakonisht shume. Te lutem me njofto per kete gje.
    Ti a vazhdon shkolle kuzhine? Je mashkull apo femer?
    Pergezimet me te mira nga une Ermira.

  35. pershendetje Ermira flm per fjalet e mira , une jam Eni (femer:)
    nuk kam mbaruar shkolle kuzhine , nuk mund te them se jam eksperte por ndaj ketu edhe une pasionin tim si ju.
    Falemderit .

  36. Avi

    Eni je fantastike. Ne ditet tona kur ne pergjithesi femrat neper faqe revistash dhe interneti reklamojne bukurine qe u ka dhene Zoti, ti u ofron njerezve dicka qe varet nga deshira dhe vullneti personal. Kam shume kohe qe e kam vene faqen tuaj te te preferuarat e mia dhe i shoh recetat tuaj. Dikur gatova spinaq me misra dhe me veze dhe me te shumten e hengra vete. Kam dy vjet qe jam bere me femijen e dyte dhe e kam shume te veshtire te gatuaj cdo dite sepse ai akoma nuk i ha gjellet tona dhe keshtu qe me shume i bej atij supra dhe pure. frymezohem shume kur shoh recetat e tua por jam ne pune dhe ne shkolle dhe nuk mundem te bej cdo gje sic duhet. Prandaj, ngaqe kjo gje me mungon, ti je per mua shembulli qe dua te ndjek. Lum si familja jote. Ah si nuk te kam komshie!Suksese dhe gjithe te mirat ne jete.
    Avi, Tirane

    • Avi paske emer shume te bukur e para ;)
      e dyta flm shume per fjalet e mira dhe konsideraten megjithse jo te tera gjellet qe ke pare ketu i kam bere vete shume i ka bere mami dhe une vetem sa i kam fotografuar dhe treguar receten ;)
      dhe gjithashtu une mendoj se ju qe jeni dhe nena dhe nxenese dhe amvisa jeni me te shkathetat dhe me shume te lavderushmet ne fakt ;) pasi do shume energji dhe sakrifice.ndaj te lumte ty ;)
      flm qe e ndjek faqen time .ja kalofsh mire!
      Eni

  37. elonab

    wow…ky sit eshte i mrekullueshem :)
    e zbulova rastesisht duke kerkuar se si gatuhet burani me spinaq… me thene te drejten jam shume dobet ne kuzhine :( por mqnse tani jetoj ne nje familje italiane kam shume deshire ti njoh me kuzhinen shqiptare :) dhe ne sitin tend mu kujtua e gjithe kuzhina shqiptare yummmmm e cila me mungon shume :(..
    edhe nje here urime x sitin ;) & thnx for sharing

    ciao ciao
    elona

  38. Ava

    E dashura Eni,

    receta të mrekullushme, fotografi magjike. dëshiroj tju kontaktoj privatisht. Si mund tju kontaktoj?
    Flm shumë
    Ava

  39. flm per fjalet e mira Ava.une thjesht perpiqem,nuk jam profesioniste.
    mund te me kontaktoni ne adresen time te mailit:eniturkeshi@gmail.com

    pershendetje

  40. arjana

    e dashur Eni,
    Te lumshin duart.Nuk ta di moshen ,por me dukesh shume e talentuar dhe bravo te qofte.Une do desha te me dergoje receten e gjelit me pershesh.Edhe njehere te falenderoj
    Arjana

  41. ju lutemi nese e din ,ndonje recet,per llokuma.Un ka vite skisha pregadite enje dite pregadite ..por sme dulen te mira me siguri ,si kam lan te vin –dmth–sikur bukte…?te falenderoj

  42. NE NE KOSOV ,KEMI QITE –LLOKUMAT -ME VEZE ,KOS ,SOD BUKE.
    NESE NUK KEMI KOS-BEN EDHE UJ TE THART..PO JU FLM

  43. VERTET JE E ZONJA E SHKATHTE E DHE E SHPEJTE POR,UN E KAM FJALEN PER PETULLA E NE NE VUSHTRI I KEMI THEN LLOKUMA ‘? me falni qe shkruva prap pun te mbar edhe suksese edhe ne te ardhemn ju duam shum

  44. artcultcommunication

    yummaniaa a mundesh te besh tag recetat vegjetariane under “vegjetariane”? Dhe a mundem ti linkoj ne Veg.Alb ?
    Perqafime,
    Grizhda.

    • Ciao e dashur Grizhda.recetat vegjetariane ne blogun tim jane nen tagun`veggie`.
      Patjeter qe mund ti linkosh;)

      pershendetje,
      Eni

  45. klodiana

    e dashur eni jam une shoqja jote e xh. dellit klodi. mew kishte shkuar mendja prej shume kohesh per syltjash por memoria me la dhe vendosa te marr mamin ne tel por rastesisht vura re link tend ne fb dhe thashe pse jo shoqes time te dashur ti kerkoje riceten e kesaj embelsire te famshme. pres pergjigjen tende. te lkam shume xhan!

  46. Po ti qenke e papame! Faleminderit per gjithe keto receta. Fotot pastaj qenkan si shije me vete. Do e nis qe sot me kekun e gjyshes ‘abonimin’ tim te ky blog.

  47. besa

    Te rroft, shume bukur dhe mire, me vjen inat qe nuk keni ‘twitter’ ose facebook

    ju lutemi mereni nji, po falemderit shume qe e ke ber po dhe me shume falemderit qe esht ne shqip se me sa kam pare un asnji sdo tja din per gjuhen tone!

    • flm shume Besa.
      ne te ardhmen kur te kem me shume kohe do te hap dhe nje account ne fb dhe twitter;)
      gezohem qe te pelqen qe eshte shqip , sepse ishte ideja ime qe te ishte ne gjuhen amtare;)

  48. Fiori

    Te lumte sinqerisht per gjithcka. Me duket me te vertete per t’u vleresuar iniciativa jote, fantazia dhe humori. Qe ne ditet ne vazhdim, do filloj te provoj gjithcka qe kam mundesi, nga recetat e tua. Shume suksese dhe nje jete te lumtur :))

  49. manjola

    Hi Eni,
    thnx for sharing your recipes. I check you blog frequently for old fashion alb food. Ke ndonje recete per hashure? thjeshte sic e benin ne shqiperi pa arra pa stafidhe, thjesht kanelle e karafil (me duket). Po kishte shume shije ama.
    flm dhe ia kalofsh mire,
    Manjola

  50. pershendetje Manjola dhe me falni per pergjigjen e vonuar.
    kam nje recete hashureje shpresoj te te hyje ne pune.
    pershendetje

    http://yummania.wordpress.com/2007/02/17/ashure/

  51. ema

    Hi Eni,

    faleminderit per kete site. receta te mrekullueshme, por jo vetem kaq. e prezanton veten si me qene enciklopediste ne lidhje me vlerat qe kane ushqime te caktuara. Te vleresoj shume. Do te doja ne te ardhmen receta per diabetiket. Do te isha shume mirenjohese.

    Ema

    • te flm per fjalet e perzermerta Ema, une nuk jam dieticiene , mundohem te mesoj gjera dhe ti ndaj me ju:) sdq nese gje dicka te pershtatshme per diabetistet pse jo e ndaj me ju dikur.mund te te them se lengu i mabjeve pasi zihen i ben mire atyre me diabet.
      gjithe te mirat,
      Eni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com. The Adventure Journal Theme.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 216 other followers

%d bloggers like this: