Mafishe



Frymezimin per mafishet si dhe receten per to e morra nga Edrusi ;) [http://edrus.shqipo.com]
Mafishet ose merenge jane shume te lehta per tu bere sidomos nese zoteroni nje mikser dhe nuk jeni aq `guximtare` ;p sa ti beni duke perdorur pirun per te rrahur vezet pasi ju ha shume kohe;))

Per te bere mafishet ju duhen:
Te bardhat e 3 vezeve, 200 gr sheqer dhe 1 luge leng limoni. (mund te perdorni dhe uthull nese deshironi ne vend te limonit).

Se pari ndani te verdhat nga te bardhat e vezeve , shtoni dhe nje luge me leng limoni dhe nisni ti rrihni ato me mikser.Pasi ti keni rrahur per nje fare kohe dhe shkuma e vezeve eshte zhdukur dhe perberja ka filluar te zbardhet me shume , shtoni pjese pjese dhe sheqerin dhe vazhdoni ti rrihni serish deri sa te arrije ne fazen qe perberja te ngrije komplet dhe te mos bjere .Per tu siguruar kthejeni nje here tasin dhe nese nuk derdhet jeni ne rregull;)

Me tej ne nje tepsi furre shtroni nje leter furre dhe siper tyre vendosni perberjen ne pjese te vogla.Lijeni te piqet ne furre ne 90 gr C per 2-3 ore.
Ju befte mire!

ps: ketu keni receten e `macaron` nje `moter` e mafishes ;)

http://yummania.wordpress.com/2008/10/13/

About these ads
Categories: desert, food, tea time | Tags: , | 13 Comments

Post navigation

13 thoughts on “Mafishe

  1. selam.çok güzel bir blog.tarifler çok güzel.iyi günler.turkiye/istanbul

  2. Ledia

    RRofsh per kete receten , kur lexova mafishe ne fillim kujtova se behej fjale per buke (te bardhe) pasi ne femijerine time asaj i thoshim mafishe, po kjo eshte nje embelsire shume e mire qe e kemi ngrene jashte mase te vegjel Po s’po me kujtohet ne bot emri.
    sidoqofte mezi po pres tua bej femijve se jam e sigurt qe do u pelqej :)

  3. aa Türkçe biliyorsunuz.çok şaşırdım ve çok mutlu oldum.malesef ben Arnavutça bilmiyorum.Arnavut yemeklerinin çok zevdiğimden nette Arnavut yemeklerini ararken karşılaştım bloğunuzla.Arnavutça bilmiyorum ama Google translate sayesinde Türkçeye çevirip tariflerinizi anlamaya çalışıyorum.çok güzel tarifler var.iyi günler

  4. sonja

    E mire shume receta, po me keputi doren ama. Nuk kisha mikser dhe eshte e veshtire te rrahesh vezet me pirun, sic dhe ti thua ne fillim do guxim.:)Gjithsesi receta eshte e lehte dhe shume e mire.Gjysmen e sasise djali im e mbaroi ndersa une rrihja vezet.:)
    Falm per receten.

  5. Dori

    Faleminderit per receten.
    Une kam nje vajze te vogel dhe ajo hante vetem te verdhat e vezes kurse te bardhat me ngelen aty. Mu kujtua qe kur isha e vogel haja mafishe, te cilat beheshin vetem me te bardhat e vezeve por nuk po me kujtohej receta.
    Tani di ku ti coj te bardhat e vezes :)

    PS: mafishet me kan dale shume te mira

  6. Sofia

    Duhet te keni parasysh qe mafishet behen me sheqer pluhur dhe jo te zakonshem! Kjo hollesi perben ndryshimin! Perndryshe do mundoheni shume!

  7. Ddavidi

    Ueeee, ta dish ti sa shume e kam kerkuar kete receten e famshe te mafisheve….. ehhh :-D
    Tani jam 30 dhe kam qe 7 vjec qe perpiqem njehere ne sa kohe qe ti bej, por pa rezultat. Te gjithe thone qe jane te lehta, por nuk eshte dhe aq e veshtire. Dmth kam patur prob qe nga djegia, fakti qe dalin te buta… qe zbuten dhe squllen…

    Tani do provoj 90°C per 2-3… shpresoj qe ky te jete sekreti :-)

    Faleminderit dhe njehere.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com. The Adventure Journal Theme.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 216 other followers

%d bloggers like this: