Gjelle vere me kunguj e djathe te fresket


Ja dhe nje lloj gjelle tjeter perfekte per keto dite te nxehta , dite ne te cilat nuk deshirojme te hajme shume rendshem , por qe njekohesisht nuk duam ti largohemi shijeve pikante :)

Per 2 persona:

4 kunguj

5 patate mesatare

2 domate te medha te pjekura (po qene zemerkau aq me mire;)

1 qepe e madhe

1 luge gjelle salce speci i kuq ( i pergatitur ne shtepi.ketu shitet salce e tille.nese nuk gjeni merreni te gatshme ne market.pergatitja eshte shume e lehte dhe po jua shkruaj poshte)

nje grusht me djathe tradicional ne forme teli (origjina jane Anadolli lindor dhe jugor.eshte nje lloj djathi i perfituar nga marrja e yndyrnave te teperta te qumeshtit.merr forme te tille nga perpunimi i tij me dore.por e ka sasine e kripes pakez te larte ndaj nuk duhet perdor ne sasi te medha.ja dhe foto e tij:

http://www.cingiloglu.com/48/uploads/img467e9bef5a55f.jpg) [po nuk gjetet si ky djathi mund te perdorni djathe kaçkavall pa yndyre]

kripe,piper i zi

pakez “allspice” (ky eshte emri anglisht i erezes.ka pak ngjashmeri me kanellen por nuk eshte tamam si ajo)

vaj ulliri (3 luge gjelle)

uje sipas deshires tuaj

1 buljon mishi ose pule

Se pari pritini qepen ne forme draperi (holle).Pritini patatet si per gjelle dhe domatet po ashtu (pra jo shume te vogla) dhe kungujt ne forme rrethi.

Vijini te tera se bashku per tu skuqur ne  tigan wok (tigan i thelle) ose tenxhere ne zjarr te ulet.Me tej perzini salcen,buljonin,kripen dhe erezat ne ujin qe do perdorni dhe shtojini ne gjelle).Lijini te gatuhen ne zjarr te ulet per disa kohe sa tere perimet te zbuten mire.Ne fund shtoni djathin siper ne tigan dhe lijeni sa te shkrihet dhe ai.Servireni te nxehte .Ju befte mire!

Shenim: per pergatitjen e salces se specave te kuq : merrni 1 sasi specash te kuq dhe zijeni me tekniken me avull.Pastaj ndajini specat nga farat dhe lekura dhe me tej copetojini fare specat ne mikser deri sa te krijohet nje lloj salce.Me tej vendoseni ne nje tepsi dhe lijeni ne diell te thahet.Ne fund shtojini kripe dhe konservojeni ne nje kavanoz ne vend te fresket dhe pa drite.

About these ads
Categories: creative, flash, food, healthy, mediterranean, photography, traditional, veggie | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com. The Adventure Journal Theme.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 222 other followers

%d bloggers like this: