Kjo salce shume e kendshme dhe e shpejte eshte nje element fantastik qe do ti jape shije gjelles suaj.Mund ta shoqeroni me shume gatime per ti dhene atyre me shume shije dhe larmishmeri.Une per vete e provova me peshk koce dhe pure.
Pergatitja e salces:
2 domate te pjekura te grira ne rende
2-3 thelbinj hudhre
1 luge vaj ulliri
nje grusht borzilok i grire
pak majdanoz i grire
ereza pikante me kripe (vegeta)
1 luge salce
Se pari skuqini thelbinjte e hudhres pak ne vaj dhe me pas hiqini nga tava.Ne kete menyre ato do ta lejne eren e tyre aty.Me pas shtoni domatet e grira dhe majdanozin,borzilokun ,erezat dhe salcen dhe perzijini lehte ne zjarr te ulet.Sipas deshires mund te shtoni dhe pak uje.Servireni te nxejhte siper purese ose prane peshkut te skuqur.Ju befte mire!
Une e preferoj peshkun te pjekur ne zgare dhe pa asnje lloj salce,vetem limon me deshire.Dikur haja tave krapi,por ato kohe i takojne te kaluares,ku furrat me dru e piqnin per mrekulli.Dhe,per pak harrova,duhet dhe nje vere e mire e bardhe sapo e nxjerre nga frigoriferi.Si per perfundim,nje kafe dhe nje cigare.
te mbeshtes per ato sobat qe gatuanin aq mire..me ngadale ashtu siç duhet..kishte lezet..per krap vdes dhe vete!
Jo jo, edhe salca ka lezetin e vet…. shume e shijshme duhet te jete kjo! Bravo!
Im vella e kishte zanat pjekien e peshkut (peshk Pogradeci psh) dhe bente nje salce me shume qepe, yndyre dhe pak pikante, qe te lije thonjte…. mmmmm, c’na kujton!
FLM!
me vjen mire qe te kujton gjera te bukra Emigrant!
Howdy! I understand this is somewhat off-topic but I had to ask.
Does building a well-established website such as yours take a large amount of work?
I’m completely new to blogging however I do write in my diary daily. I’d like to start a blog so I can easily
share my own experience and thoughts online. Please let me
know if you have any kind of recommendations or tips for brand new aspiring blog owners.
Appreciate it!
no..it takes only good will for writing .
thanks Charla, good luck.